Information från styrelsen - februari 2023

27 februari 2023 Månadens nyheter: Byggnationer och bygglov, obligatorisk ventilationskontroll (OVK), gräsklippare och energibesparingar.

Byggnationer och bygglov; Sedan tidigare gäller att du som boende behöver få ett godkännande från styrelsen för att få göra om- och tillbyggnader utomhus. På föreningens hemsida framgår vilka underlag styrelsen behöver för att kunna fatta beslut (alternativt kontakta föreningens förvaltare för information). Vid inglasning krävs alltid bygglov, men det kan även behövas vid andra typer av byggnationer med väggar. Fr o m 2023 ska du som vill bygga en altan med väggar alltid kontakta Örebro kommun för att kolla upp om det krävs bygglov. 

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK); OVK ska göras vart tredje år i våra lokaler. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Företaget Caverion har nyligen utfört OVK i våra kvartersgårdar och protokollen visar att lokalerna fått godkänt.

Gräsklippare; Styrelsen har fattat beslut om att föreningen ska gå över till batteridrivna gräsklippare. Utbytet kommer att ske successivt allteftersom de bensindrivna klipparna går söner och behöver bytas ut. 

Energibesparingar; Föreningen ingick ett energitryggavtal med HSB MälarDalarna hösten 2020 som en del i arbetet med att få ned föreningens energiförbrukning. Avtalet innebär att HSB arbetar med att optimera och övervaka föreningens drift gällande värme och varmvatten. Mål för arbetet sätts utifrån 2019 års förbrukning. Arbetet med att få ner energiförbrukningen har under 2022 resulterat i en besparing på drygt 60 tkr som HSB och föreningen enligt avtalet delar lika på.