Information från styrelsen - januari 2022

14 januari 2022 Månadens nyheter: Sophanteringen i våra soprum, information om den nya kondenstumlaren på gård 6, adjungerad medlem i styrelsen, årsstämma 2022 och motioner.

Sophantering; Under de senaste veckorna har våra soprum svämmat över av kartong. Vi i styrelsen är medvetna om att det varit jul och nyår, men oavsett det så behövs det en skärpning när det gäller hantering av kartong i våra soprum. 

Alla kartonger ska vikas ihop/plattas till innan de slängs i någon av de kärl som är avsedda för just kartong – det gäller allt från mjölkkartonger till större kartonger. Stora kartonger ska vikas ihop och ställas mellan sopkärlen för kartong.

Vi kan även konstaterat att det ligger löst avfall i kärlet för restsopor, något som kommunen även pekar på är ett stort problem generellt. Det lösa avfallet påverkar avfallshämtarnas arbetsmiljö då det kan blåsa upp i ansiktet på dem samt att det även orsakar nedskräpning både i soprummet och utanför i samband med tömning av kärlet. Restsopor ska packas ordentligt med dubbelknut på påsen.

Vi vill även påminna om att soprummen är dimensionerade för att rymma den mängd avfall som normalt förekommer i våra hushåll. Större mängder sopor som kan uppstå i samband med t.ex. storstädning, renovering eller flytt måste var och en själv ansvara för att lämna vid någon av kommunens återvinningscentraler.

Information till gård 6 som gäller den nya kondenstumlaren; Det finns två filter i den nya kondenstumlaren. Ett som sitter i nederkant när du öppnat luckan och som du själv tömmer efter varje användning, ett s.k. luddfilter. Det andra filtret som sitter längre ned till vänster på maskinen är ett kondensfilter som behöver göras rent var 14.e dag. Rengöringen av det filtret har vi lagt till i avtalet för fastighetsskötsel och kommer att utföras av personal från HSB.  

Adjungerad medlem i styrelsen; Till den ordinarie årsstämman 2021 lyckades inte valberedningen få fram kandidater till samtliga styrelseposter som skulle tillsättas. Stämman gav valberedningen i uppdrag att fortsätta arbetet med att hitta ytterligare en ledamot som styrelsen kan adjungera under tiden till nästa stämma. På styrelsemötet i december beslutade styrelsen att adjungera Anders Cederström t.o.m. den ordinarie årsstämman 2022.

Årsstämma 2022 och motioner; Den ordinarie årsstämman 2022 kommer att hållas tisdag 24 maj. Fram t.o.m. 28 februari kan du som medlem lämna in motioner till årsstämman. 

Så här skriver du en motion:

  1. Skriv en rubrik som kortfattat beskriver vad ärendet handlar om.
  2. Skriv vad ärendet handlar om.
  3. Avsluta motionen med att själv föreslå ett beslut som du tycker att föreningsstämman ska ta.
  4. Skriv under dokumentet med ditt/era namn och datum.
  5. Skicka in din motion via e-post, se adress nedan, eller lägg i brevlådan utanför expeditionen på Mejramvägen 64.