Information från styrelsen - januari 2023

29 januari 2023 Månadens nyheter: Byte av cylindrar, årsstämma 2023 och motioner, så här skriver du en motion, sidoavtal för byggnationer utomhus och sophantering.

Byte av cylindrar; Det har varit många fel på de låscylindrar som sattes in i föreningens dörrar 2019. Assa har nu konstaterat att detta beror på ett tillverkningsfel. Eftersom föreningen fortfarande har garanti på cylindrarna kommer Byggnor med hjälp av Örebro Säkerhetscenter att byta ut samtliga cylindrar. Inför det kommande bytet behöver föreningen samla in alla medlemmars nyckelnummer (nyckel till lägenhet) så att rätt cylinder monteras på rätt adress då alla ska behålla sina befintliga nycklar. 

Under vecka 3 fick samtliga boende i föreningen en avisering om att senast 31 januari lämna nyckelnummer till sin lägenhetsnyckel i brevlådan vid expeditionen på Mejramvägen 64, gård 8.

Årsstämma 2023 och motioner; Den ordinarie årsstämman 2023 kommer att hållas tisdag 23 maj. Fram t.o.m. 28 februari kan du som medlem lämna in motioner till årsstämman. 

Så här skriver du en motion:

  1. Skriv en rubrik som kortfattat beskriver vad förslaget handlar om.
  2. Skriv vad förslaget handlar om.
  3. Avsluta motionen med att själv föreslå ett beslut som du tycker att föreningsstämman ska ta.
  4. Skriv under dokumentet med ditt/era namn och datum.
  5. Skicka in din motion via e-post, styrelsen@brfpersiljan.se, eller lägg i brevlådan utanför expeditionen på Mejramvägen 64.

Sidoavtal för byggnationer utomhus; De medlemmar i föreningen som har någon form av byggnation utomhus i anslutning till lägenheten har detta reglerat i ett avtal med föreningen, ett s.k. sidoavtal. Under hösten 2022 har styreslen stämt av dessa byggnationer mot de avtal som finns och konstaterat att det finns avtal som behöver uppdateras. Arbetet med att uppdatera befintliga sidoavtal kommer att ske under 2023.

Sophantering; För ett år sedan arbetade styrelsen med att förbättra sophanteringen i soprummen, bl.a. genom information. Soprummen har även setts över och kärlen för kartong har utökats medan kärlet för tidningar minskat samt att nya informationsskyltar har sats upp. Styreslen kan nu konstatera att arbetet gett resultat och att sophanteringen förbättrats. Bra jobbat alla medlemmar 😀 – nu fortsätter vi på samma sätt under 2023 och kanske kan vi bli ännu lite bättre på att sortera. 

Under del av 2022 har styrelsen testat en ny typ av kompostkärl med tätslutande lock i soprummet på gård 8. Då dessa kärl är mindre än den gamla typen ville styrelsen se hur de räckte till volymmässigt över en längre tid. Styrelsen kan nu efter jul- och nyårshelgerna konstatera att kärlen verkar räcka till och har därmed beslutat att byta till den nya typen även i övriga soprum. Det tätslutande locket gör att det inte luktar.