Information från styrelsen - juni 2022

22 juni 2022 Månadens nyheter: Dörrar och lås, lekplatserna, trafik på gårdarna och parkeringarna, stölder och inbrottsförsök, expeditionstider hösten 2022, 40-årsjubileum och hyresfri månad.

Dörrar och lås; I maj informerade föreningen om att Byggnor skulle påbörja en besiktigning av samtliga dörrar under vecka 22 där de bl.a. kommer att kontrollera att tätningslisterna är okej och att den s.k. tryckespinnen som sitter mellan handtagen är i rätt storlek. Byggnor har pga. arbetsanhopning inte möjlighet att påbörja denna besiktning förrän v 34 då de vill genomföra besiktningen med sin egen personal. Byggnor ansvarar för aviseringen och kommer att använda sig av huvudnyckel för att öppna dörren.

OBS! Alla fel på dörr och/eller lås ska anmälas till förvaltaren:
Telefon: 010-303 28 44 alternativt e-post: sofie.widlund@hsb.se  

Lekplatserna; Sanden i sandlådorna kommer att fräsas och lekredskapen kommer att rengöras av Gällersta mark & skötselarbeten i Örebro (GMS). Arbetet kommer att utföras någon gång under sommaren/hösten. Genom att luckra upp sanden och ta bort synligt skräp behöver vi inte byta sand lika ofta vilket är bättre för miljön och dessutom billigare för föreningen. 

Trafik på gårdarna och parkeringarna; På förekommen anledning vill föreningen påminna om att det inte är tillåtet att köra bil mer än i undantagsfall inne på gårdarna, och måste du köra in på gården tänk på att köra sakta. Hjälps åt på gården med att hålla grinden stängd så blir det lite besvärligare att köra in. Prata med hantverkare som du anlitar om att köra försiktigt inne på gården. Tänk även på att köra försiktigt på parkeringen.

Det är även mycket biltrafik på kommunens cykelbana som går mellan gård 7 och 8 och vidare runt parken. Föreningen hade förra året en dialog med kommunen om detta. Vi ville få till någon typ av farthinder just mellan gård 7 och 8, men vi fick inte gehör för detta. Det bästa här är att du som boende själv kontaktar kommunen och påtalar hur du upplever trafiksituationen. Vi som förening har inte befogenhet att varken sätta upp farthinder eller skyltar på kommunens mark.

Stölder och inbrottsförsök; Två bilar på parkeringen mellan gård 7 och 8 har blivit av med sina katalysatorer. Styrelsen uppmanar alla att vara observanta på om någon obehörig rör sig på parkeringarna.  

Det har även varit inbrottsförsök i ett förråd. Styrelsen rekommenderar dig som boende att montera brytskydd på förrådsdörren för att försvåra inbrott. 

Expeditionstider hösten 2022; Expeditionen på Mejramvägen 64 håller öppet följande måndagar kl. 17.00-18.00:

  • 15 augusti 
  • 5 september
  • 3 oktober
  • 7 november
  • 5 december

Hyresfri månad; Styrelsen vill också påminna om att kommande månad, juli, är avgiftsfri! Hyra för garage och parkeringsplatser betalas dock som vanligt.