Information från styrelsen - maj 2022

19 maj 2022 Månadens nyheter: Dörrar och lås, sommarens målningsarbete, 40-årsjubileum brf Persiljan, skötsel av uteplatser och balkonger samt brandinfo

Dörrar och lås; Det har varit många fel på de entrédörrar, men framför allt på de lås som föreningen installerade under 2019. Styrelsen arbetar med frågan och har haft en träff med entreprenören i början av maj och kommer att ha ytterligare en träff inom kort där även leverantören av låsen kommer att närvara. Byggnor kommer att påbörja en besiktigning av samtliga dörrar under vecka 22. De kommer bl.a. att kontrollera att tätningslisterna är okej och att den s.k. tryckespinnen som sitter mellan handtagen är i rätt storlek. Byggnor ansvarar för aviseringen och kommer att använda sig av huvudnyckel för att öppna dörren.

OBS! Alla fel på dörr och/eller lås ska anmälas till förvaltaren. Telefon: 010-303 28 24 alternativt e-post: per-gunnar.tolsheden@hsb.se

Sommarens målningsarbete; Som vi informerade om i april kommer föreningen att måla dörrarna till lägenhetsförråden, undercentralerna och vindarna samt byta rötskadat virke och måla pergolorna på gård 8 respektive vid odlingslotterna mellan gård 8 och 9 under denna sommar. Huvudnyckel kommet att användas vid målning av förrådsdörrarna. Målarna kommer att använda kvarterslokalen på gård 8 som personalutrymme.

Arbete kommer att utföras av Kraft måleri som planerar att starta under vecka 21. Avisering kommer att göras på anslagstavlan vid soprummen när målarna kommer att vara på respektive gård samt i brevlådan när det är dags att måla förrådsdörrarna.

40-årsjubileum – Save-the-date; Föreningen firar 40 år i år och det ska vi fira. Boka in lördag 20 augusti, mer info kommer under sommaren.

Parkering av fordon; På förekommen anledning vill styrelsen påminna om att du enligt de regler som gäller i föreningen är skyldig att hyra en p-plats eller garage till din bil och/eller motorcykel, vilket även gäller om du frekvent kör hem i firmabil. Väljer du att inte hyra p-plats eller garage så är det parkering på gatan som gäller då gästparkeringarna är avsedda för just gäster. Det är okej att stå på gästparkeringarna kortare stunder men inte över natten eller på helger. Kontakta Robert Malm (telefon: 072-740 00 78 eller e-post: styrelsen@brfpersiljan.se) om du vill hyra p-plats/garage av föreningen.

Skötsel av uteplatser och balkonger; Vi bor i en stadsmiljö nära inpå varandra därför är det inte bara du själv som påverkas av vad du gör på balkongen eller uteplatsen. Vilka regler som gäller för skötsel av balkong och uteplats hittar du på föreningens hemsida. Regler för balkong och uteplats.

Brandinfo; Se föreningens hemsida. Brandsäkerhet.

Hoppas vi ses på årsstämman tisdag 24 maj, kl. 19.00, i Sörbyängsskolans matsal.