Information från styrelsen - maj 2023

29 maj 2023 Månadens nyheter: HSB firar 100 år, felanmälan av lås, varmvatten på gård 10, förfrågan om byggnation, byte av spiskåpa, skötsel av balkong och uteplatser och brandinformation.

HSB firar 100 år; Jubileet kommer att uppmärksammas i Örebro torsdag 8 juni, se mer info på föreningens anslagstavlor.

Felanmälan av lås; I och med att cylindrarna bytts ut ska du fr.o.m. nu göra felanmälan av lås till HSB MälarDalarna. Felanmälan kan du göra via HSB MälarDalarnas webbsida genom att logga in på Mitt HSB/Mina sidor/Ärenden & felanmälan där uppgifter om din bostad redan finns. Du kan även göra en felanmälan helgfria vardagar kl. 08:00 - 16:00 genom att ringa 010-303 27 00.

Uppstår ett akut fel med cylindern vid annan tid kontaktar du HSB MälarDalarnas fastighetsjour på telefon 010-303 27 00.

Varmvatten på gård 10; I mars informerade vi om att det under en längre tid varit problem med sviktande temperatur på varmvattnet på gård 10. Den utredning som gjorts visade att vattentemperaturen i varmvattencirkulationen var för låg och att det fanns behov av att byta ut cirkulationspumpen i undercentralen för att få ett högre och jämnare flöde. Detta är nu gjort och varmvattnet på gård 10 håller nu en temperatur på drygt 50°C.

Förfrågan om byggnation; Fr.o.m. nu ska du använda blanketten Ansökan om tillstånd för ändring i lägenheten i de fall tillstånd från styrelsen krävs för att du ska få utföra en byggnation/ändring inom- eller utomhus. Till blanketten ska du sedan bifoga en detaljerad beskrivning av de planerade ändringarna inklusive ritningar, produktbeskrivningar och eventuellt bygglov. Den ifyllda ansökan skickas sedan till föreningens förvaltare.

Blanketten finns på föreningens hemsida eller så hör du av dig till föreningens förvaltare och ber att få blanketten hemskickad.

Byte av spiskåpa; Med anledning av ändring i bostadsrättslagen fr.o.m. 1 januari 2023 krävs det tillstånd från styrelsen för att utföra en åtgärd i lägenheten som innefattar installation eller ändring av anordning för ventilation. Detta informerade styrelsen om i mars.

styrelsen har efter det stämt av med HSB jurist vad denna lagändring innebär när det gäller lägenhetens spiskåpa. I och med att spiskåpan utgör en del av ventilationen i våra bostäder så blir följden av ovanstående lagändring att det krävs tillstånd av styrelsen för att byta spiskåpa.

Skötsel av balkong och uteplatser; Vi bor i en stadsmiljö nära inpå varandra därför är det inte bara du själv som påverkas av vad du gör på din balkong eller uteplats. Vilka regler som gäller för skötsel av balkong och uteplats hittar du på föreningens hemsida.

Under vecka 26 kommer styrelsen tillsammans med föreningens förvaltare att gå runt i föreningen och besiktiga uteplatserna.

Brandinformation se föreningens hemsida.