Information från styrelsen - mars 2022

16 mars 2022 Månadens nyheter: Smörjning av lås, årsstämman 2022, sandsopning och fönstertvätt, gårdsstädning och fläktrummen i kvartersgårdarna.

Smörjning av lås; I syfte att minska problemen med låsen till lägenheter och förråd har styrelsen beslutat att smörja låsen 2 ggr/år. Det innebär att det blir en smörjning på våren (kommer att ske i april i år) och en på hösten. På våren kommer alla lås utomhus utom låsen på garagen att smörjas, på hösten smörjs samtliga lås.

Årsstämman 2022; Om inget oförutsett händer kommer årets stämma att hållas fysiskt den 24 maj. Stämman kommer att hållas i en större lokal i närområdet.

Sandsopning och fönstertvätt; Styrelsen har lämnat önskemål till HSB MälarDalarna om att sandsopningen ska utföras i början av april. Anslag med datum kommer att sättas upp på gårdarnas anslagstavlor så att vi medlemmar har tid på oss att sopa fram grus där inte sopmaskinen kommer åt samt ha möjlighet att sopa ur garage och p-platser. OBS! Sandsopningen på parkeringen i anslutning till gård 10 sköts av ÖBO.

Efter att sandsopningen är gjord kommer fönstren i gårdslokalerna och trapphusen att tvättas.

Gårdsstädning; Precis som med gårdsmöten finns nu inget som hindrar oss från att arrangera gårdsstädningar som vanligt, d.v.s. att gårdsvis träffas vid ett gemensamt tillfälle och utföra de uppgifter som ska utföras. Det är gårdsombud/gårdskommitté som organiserar städdagen på gården.

På föreningens hemsida hittar du Rekommendationer för gårdsmöten och gårdsstädning som stöd för hur dessa ska arrangeras/organiseras.

Fläktrummen i Kvartersgårdarna; I den riskinventering som gjordes i höstas utifrån det systematiska brandskyddsarbetet framkom att det egentligen inte ska förvaras något i fläktrummen. Tillsammans med teknisk konsult på HSB har vi dock kommit fram till en kompromiss då vi behöver del av detta utrymme som extra förråd. 

På golvet i fläktrummet har det markerats med svar/gul tejp vilken yta som får användas som förråd. Framför fläkaggregatet ska en yta på 120 cm vara fri från möbler m.m. På vårens gårdsmöten får respektive gård i uppdrag att städa upp i fläktrummen så de uppfyller ovanstående krav. Gårdsombud/gårdskommitté ansvarar för att detta utförs.