Information från styrelsen - mars 2023

31 mars 2023 Månadens nyheter: Målning av parkeringslinjer och spärrområden, varmvatten på gård 10, rengöring av ventil i klädkammare och fråga att diskutera på kommande gårdsmöte.

Målning av parkeringslinjer och spärrområden; Den 12:e april, kl. 08.00-17.00 planeras målning av samtliga parkeringslinjer och spärrområden inom föreningen. Arbetet kommer att ske under en och samma dag och för att arbetet ska kunna utföras krävs att alla föreningens parkeringar är fria från bilar på det angivna datumet. 

Står bilar kvar som hindrar att arbetet utförs den 12:e april kommer föreningen att få extra kostnader utöver det pris som lämnades i offerten. Dessa kostnader kommer att debiteras de bilägare som har sina bilar kvar på parkeringen. 

Besöksparkeringarna kommer att stängas av under tisdagen 11 april. Arbetet kommer att utföras av TMT AB. Vid frågor kontakta föreningens förvaltare.

Innan målningen genomförs kommer gräskanterna på parkeringarna att beskäras av HSB fastighetsservice. Se anslag som kommer att sättas upp på parkeringen om när detta kommer att utföras.

Varmvatten på gård 10; Det har sedan en längre tid varit problem med sviktande temperatur på varmvattnet på gård 10. Nu gör föreningen ett omtag med att utreda vad detta beror på. 

En första åtgärd blir att mäta och logga inkommande vattentemperatur i golvgroparna, vilket påbörjades i 12 lägenheter under vecka 10. Nästa steg blir att kontrollera så kranarna i lägenheterna inte tappar/läcker in kallvatten i varmvattensystemet.

Rengöring av ventil i klädkammare; I samband med att övriga ventiler i föreningen rensades så gjordes även ett test att rensa de ventiler som sitter i klädkammare i föreningens fyror och radhus. Det visade sig att det inte gick att komma igenom dessa ventiler och därmed finns ingen mening med att fortsätta betala för en tjänst vi kan göra själva. Du som bor i en lägenhet som har ventil i klädkammare kan själv rengöra dessa ventiler genom att använda dammsugaren eller någon form av dammvippa och rengöra så långt upp i ventilen som du kommer åt. 

Fråga att diskutera på kommande gårdsmöte; Styrelsen vill skicka med en fråga till kommande gårdsmöten som gäller årsstämman. Det är få medlemmar som deltar på årsstämman. På den senaste stämman 2022 var det 17 av drygt 220 medlemmar närvarande (knappt 8 %). Frågan är hur vi kan öka engagemanget för våra årsstämmor? Återkoppla gärna till styrelsen vad som framkom under diskussionen.