Information från styrelsen - oktober 2022

21 oktober 2022 Månadens nyheter: Hastighetsdämpande åtgärder på gång- och cykelväg, driftstörningar i bredbandsnätet hos Telenor, obligatorisk ventilationskontroll (OVK) och rensning av kanaler, byte och komplettering av belysning, olåsta dörrar till soprum och gemensamma förråd samt medlemsmöte.

Hastighetsdämpande åtgärder på gång- och cykelväg; Hastighetsdämpande hinder kommer att sättas upp i båda ändarna på gång- och cykelvägen som ligger mellan förskolan Lergöken och gård 10. Antalet elcyklar och elsparkcyklar har ökat markant så vi behöver dämpa hastigheten vid infarten till gård 10 och vid korsningen av gång- och cykelvägarna vid parkeringen mellan gård 8 och 9 för få en säkrare trafikmiljö.

Driftstörningar i bredbandsnätet hos Telenor; Som medlem i föreningen kan du välja att ha ditt abonnemang för bredband hos Telenor. Styrelsen har via boende i föreningen fått information om att du som är kund hos Telenor kan få ersättning vid återkommande driftstörningar. Kontakta Telenors kundtjänst.

Vilken ned- och uppladdningshastighet du kan förvänta dig beror på vilket abonnemang du har. I och med att föreningen har avtal med Telenor kan du gå in på deras hemsida och se vilka erbjudanden som finns genom att skriva in din adress.

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) och rensning av kanaler; Någon gång under november/december kommer OVK att utföras i föreningens kvartersgårdar och förskolan Lergökens lokaler. Samtidigt kommer även kanalerna att rensas både i dessa lokaler och i samtliga lägenheter. I föreningens radhus och i fyrorna i tvåplanshusen kommer även frånluftsventiler i klädkammare att rensas. Caverion kommer att utföra arbetet.

Information om när arbetet ska utföras kommer i brevlådan. Om Caverion inte kommer in i lägenheten eller inte kommer åt att rengöra kanalerna är det du som boende som kommer att få stå för den extra kostnad föreningen eventuellt blir debiterad för.

Byte och komplettering av belysning; Byte och komplettering av den nya belysningen i och utanför garagen, i gemensamma förråd och soprum samt på gårdarna är nu klar. Det sista som färdigställts är bytet av befintlig belysning samt komplettering med fler stolpar utmed gång- och cykelvägen mellan gård 10 och förskolan Lergöken.

Olåsta dörrar till soprum och gemensamma förråd; Det förekommer att dörrar till soprum och gemensamma förråd många gånger står olåsta. Tänk på att alltid låsa då det rör sig mycket folk i området vilket ökar risken för stölder i våra gemensamma förråd om dörrar står olåsta. När det gäller soprummen så finns det risk för skadegörelse/brand om dörren är olåst.

Medlemsmöte; Nu är det dags att boka in 22 november då föreningen har medlemsmöte. Mer information kommer i början av november.