Information från styrelsen - september 2022

22 september 2022 Månadens nyheter: Byte och komplettering av belysning, översyn av skyddsrum, beskärning av fruktträd, obligatorisk ventilationskontroll (OVK) och rengöring av kanaler, uppgift till gårdsstädningen på gård 8 och 9, smörjning av låscylindrar, medlemsmöte.

Byte och komplettering av belysning; De flesta av er har säkert redan märkt eller blivit direkt berörda av att föreningen påbörjat arbetet med att byta och komplettera belysningen utomhus samt i garage, soprum och gemensamma förrådsutrymmen. Detta görs framför allt ur ett energi- men även utifrån ett trygghetsperspektiv.

På parkeringarna kompletteras den befintliga belysningen med armaturer på garage- och förrådsväggar. Belysningen i garage, soprum och gemensamma förråd byts ut till ljusstarkare armaturer med rörelsesensor. På gårdarna kommer armaturen att bytas på befintliga stolpar. Stolparna kommer även att kortas av så att belysningen inte ska blända in i våra lägenheter på andra våningen. Föreningen kommer även att komplettera med belysningsstolpar på de gång- och cykelbanor som tillhör oss. 

Översyn av skyddsrum; Inom föreningen finns fem skyddsrum som alla utgör en del av våra gemensamma kvartersgårdar. Föreningen ska som fastighetsägare bl.a. ansvara för att det är lätt att hitta till skyddsrummet och se till att det finns utrustning i det som fungerar. I fredstid får ett skyddsrum användas till annat men ska kunna ställas i ordning inom 48 timmar, om regeringen beslutar om höjd beredskap i Sverige. 

Under augusti har en skyddsrumsservice genomförts av SWEPAX som bl a kompletterat skyltar och sett över utrustningen. Ett skyddsrum ska besiktigas ca var tionde år. 

Beskärning av fruktträd; Beroende på sjukdom kommer det inte att göras någon beskärning av föreningen fruktträd under hösten. Beskärningen kommer att tas upp igen i vår. 

Obligatorisk ventilationskontroll (OVK) och rengöring av kanaler; Under hösten/vintern kommer OVK att göras i våra kvartersgårdar och i förskolan Lergökens lokaler. Dessutom kommer samtliga kanaler i dessa lokaler samt i våra lägenheter att rengöras. Rengöring kommer även att ske av frånluftsventiler i klädkammare i samtliga fyror och femmor. Mer information kommer i samband med att arbetet kommer att utföras. 

Uppgift till gårdsstädningen på gård 8 och 9; Under året har föreningen lagt till regelbunden sopning av förrådsgångarna i punkthusen på Mejramvägen 66 respektive 114 i lokalvårdsavtalet med TS. Finns behov av att skura/våt torka dessa golv får gården lägga det som en uppgift på städdagarna. Uppgiften kommer även att läggas till på listan över uppgifter som bör ingå i gårdsstädningen och som du hittar på föreningens hemsida. 

Smörjning av låscylindrar; På förekommen anledning vill styrelsen påminna om att du som boende inte själv ska smörja dina lås under garantitiden, d.v.s. fram till hösten 2024. Smörjer du med fel olja gäller nämligen inte garantin. Föreningen har avtal med HSB fastighetsservice som smörjer låsen regelbundet. Är det problem med ditt lås kontaktar du föreningens förvaltare Sofie Widlund, Telefon: 010-303 28 44 alternativt e-post: sofie.widlund@hsb.se eller 07forvaltare@hsb.se 

Medlemsmöte; Nu är det dags att boka in 22 november då föreningen har medlemsmöte. Mer information kommer i början av november.