Information från styrelsen april 2018

06 maj 2018 Information från styrelsen april 2018

Radonmätning

Enligt EU direktiv skall radonhalten i samtliga lägenheter i markplan mätas och dokumenteras senast 2020. I Persiljan har detta nu genomförts och vi har fått en sammanställning av resultatet. I två av de 89 lägenheter där mätning gjorts var värdena för höga, dock inte alarmerande höga. I dessa lägenheter kommer åtgärder att vidtagas och sedan kommer en ny mätning att göras.

Vill du veta värdet i din lägenhet kontakta vicevärden.

Soprummen och sopsortering

Vi har sopsorterat i Persiljan i över 20 år och det fungerar bättre och bättre. Det finns dock några förbättringsområden, och en av en dessa är kartongfraktionen. I varje soprum finns två kärl för kartong som ofta är överfulla. Detta beror på att många, trots upprepad information, struntar i att vika ihop/platta till kartongen innan den slängs i någon av de två kärlen. Gäller allt från mjölkkartonger till större kartonger. Stora kartonger ska dessutom vikas ihop och ställas mellan sopkärlen för kartong.
 

Det finns även några boende på varje gård som helt struntar i att sortera sitt avfall! Att vara medlem i en förening innebär bl.a. att följa de regler som föreningen sätter upp. I detta fall finns ett styrelsebeslut på att vi ska sortera våra sopor. Alla de olika fraktionerna som sorteras ut bidrar till ett hållbarare samhälle. Som exempel kan nämnas att en full kompostpåse (2 kg) ger biogas som du kan köra en bil 2 km på. Dessutom bildas ett näringsrikt rötslam att använda till jordförbättring på våra åkrar.

Besiktning av lägenheter i samband med överlåtelse

I samband med överlåtelse kommer föreningen i fortsättningen att besiktiga lägenheten innan överlåtelsen godkänns. Styrelsen vill på så sätt få kontroll på de delar i lägenheten som föreningen ansvarar för så som ventilation, värme och golvbrunnar.

 


Till nyhetslistan