Information från styrelsen april 2020

27 april 2020

Årsstämman; Stämman kommer att äga rum som planerat den 26 maj. Styrelsen har beslutat att följa HSB:s riksförbund och HSB MälarDalarnas rekommendation som innebär att alla medlemmar ges möjlighet att ”poströsta” istället för att fysiskt närvara vid årsstämman. En lösning som ska minimera antalet deltagare på plats i syfte att minska spridningen av coronaviruset utan att inskränka på medlemmarnas demokratiska rättigheter eller möjlighet att påverka. Det är en tillfällig lag som har införts som medger att styrelsen kan besluta om poströstning.

 

I samband med att kallelse och årsredovisning delas ut medföljer en blankett där alla kan kryssa för ja eller nej på samtliga beslutspunkter som tas upp på en ordinarie årsstämma. Om blanketten lämnas in registreras det som ett deltagande på stämman.

 

Solceller på garagetaken: Styrelsen anlitade en oberoende konsult, AFRY, för att få hjälp med ett upphandlingsunderlag. AFRY kom fram till att en betydligt mindre anläggning var tänkbar utifrån garagetakens lutningar, lägen och omgivningar jämfört med det underlag som låg till grund för stämmobeslutet. En del av kostnaderna förblir desamma även om anläggningen blir mindre vilket gör att återbetalningstiden blir 22 år istället för 15 år. Dessutom tillkommer kostnader för förstärkning av garagetaken, bygglov och stativ till solceller som behöver vinklas upp som ytterligare förlänger återbetalningstiden.

 

Utifrån det underlag som AFRY presenterade har styrelsen beslutat att lägga ner solcellsprojektet på garagetaken. Styrelsen anser inte att det är ekonomiskt försvarbart att genomföra installationen samt att det inte ligger i linje med beslutet på extra stämman.

 

När det om 10 – 15 år blir aktuellt att byta tak på föreningens bostadshus kommer styrelsen att ta upp frågan om solceller igen och se vad det finns för möjliga lösningar. Styrelsen kommer även på andra sätt att värna miljön och verka för en långsiktigt hållbar utveckling i sitt arbete. 

 

Ris och kompostfacken; Nya skyltar har satts upp så det tydligt framgår vad som ska slängas var. I kompostfacket ska slängas löv, ogräs, gräsklipp, fallfrukt, kruk- och balkongväxter mm. Inga förvedade växtdelar. I risfacket ska slängas förvedade växtdelar, kvistar, grenar, julgranar mm.

 

Var noga med att slänga i rätt fack då de olika fraktionerna, komposterbart respektive ris, körs till olika ställen. Om det är blandat i facken måste det köras till ett tredje ställe med en avsevärt högre tippavgift och betydligt längre körsträcka.


Till nyhetslistan