Information från styrelsen maj 2024

24 maj 2024 Skötsel av balkong och uteplats, Brandinformation, Kompostkvarn, Sopsortering och Årsstämma

Skötsel av balkong och uteplatser; Vi bor i en stadsmiljö nära inpå varandra därför är det inte bara du själv som påverkas av vad du gör på din balkong eller uteplats. Vilka regler som gäller för skötsel av balkong och uteplats hittar du på föreningens hemsida Underhåll och skötsel/ Regler för balkong och uteplats .

Om du önskar avvika från ordningsreglerna så ska du kontakta föreningens förvaltare för att föra en dialog om detta på samma sätt som när du ansöker om lov för att till exempel sätta upp ett staket.

Under vecka 26 kommer styrelsen tillsammans med föreningens förvaltare att gå runt i föreningen och besiktiga uteplatserna och gemensamma ytor.

Brandinformation; Nu är vi inne i en tid på året då många av oss gärna vill tända grillen. Då vi bor nära varandra behöver vi tänka på hur vi placerar grillen. Dra ut din grill till bakkant av uteplatsen (gräsmattan) så att du minimerar att rök och os kommer in i grannens lägenhet eller gör så att din granne har svårt att vistas på sin uteplats/balkong. Övrig brandinformation, se föreningens hemsida

Kompostkvarn; Föreningen har köpt in en kompostkvarn som förvaras på gård 9. Vill du låna den kontaktar du någon i styrelsen. 

Sopsortering; Kommunen har infört en ny taxa med felsorteringsavgift för avfall från 2024. Felsortering innebär att avfallet inte varit paketerat utan legat löst i kärlet eller att avfallet inte sorterats rätt, till exempel plastpåsar runt matavfallspåsar. Felsorteringsavgift för flerfamiljshus är 150 kr per gång. Efter två påpekanden om felsortering tillämpas felsorteringsavgiften vid varje felsortering.

  • Restsopor; Allt som slängs i kärlet för restsopor ska paketeras i en påse som knyts ihop ordentligt.
  • Kompost; Vi ska endast använda de påsar som finns i soprummet till matavfallet. 
  • Källsortering; Det är endast förpackningar som ska sorteras i kärlen för plast, kartong, metall och glas. När det gäller kartonger så var noga med att vika ihop dem innan de slängs i sopkärlet, stora som små. Stora kartonger kan dessutom vikas ihop ställas mellan sopkärlen för kartong. 

Använd gärna återvinningsguiden på kommunens hemsida för att se hur du sorterar ditt avfall. 

Årsstämma 2024; Den ordinarie årsstämman 2024 kommer att hållas tisdag 21 maj, kl. 19.00, i kvartersgården på gård 8, Mejramvägen 64.