Information från styrelsen juni 2024

17 juni 2024 Garageportar, laddplatser, målningsarbete, sopsortering, dricksvatten, byte av fönster och altan-/balkongdörrar.

Översyn av garageportarna; Styrelsen har beställt en översyn av föreningens garageportar. Arbetet utförs av Gargeportexperten som kommer att gå igenom samtliga garageportar för att säkerställa att de fungerar optimalt. Arbetet kommer att påbörjas under sommaren.

Utökning av laddplatser; Antal laddplatser kommer att utökas på parkeringen som ligger mellan gård 7 och 8. Där är i nuläget samtliga laddplatser uthyrda. Utökningen innebär att föreningen installerar två nya laddare på p-plats och fyra i garage. Arbetet kommer att utföras vecka 26. 

Målningsarbeten under sommaren; Kraffts måleri kommer under sommaren att måla plank vid piskställningen på gård 10 samt lekutrustningen på gård 8.

Sopsortering; Föreningen har fått meddelande från kommunens Kundservice för avfall om att fel typ av avfall har sorterat i röd låda för småelktronik. I lådan låg braständare, vilka inte hör hemma där utan ska sorteras som farligt avfall. Braständare är inget som kommunen samlar in, utan dessa måste vi själva ta till återvinningscentral. Det som ska läggas i de röda lådorna är enbart elektronikavfall, det vill säga prylar som drivs av el och/eller batterier. 

Använd dricksvattnet klokt; Örebro kommun har tagit fram tips om hur du kan minska din vattenförbrukning. Genom att tänka på hur du använder dricksvattnet bidrar du till att minska föreningens kostnader för vattenförbrukningen och samtidigt bidrar du till en mer hållbar vattenanvändning. Tipsen kan du läsa här. 

Byte av fönster och altan-/balkongdörrar; Styrelsen vet att många av er har frågor runt bytet av fönster och altan-/balkongdörrar. Nedan kommer en nulägesrapport:

  • Styrelsen har tillsammans med byggkonsult från HSB påbörjat arbetet med att ta fram underlag för upphandlingen av nya fönster och altan -/balkongdörrar. Arbetet med att ta fram underlaget kommer emellertid att fördröjas då en ny konsult tar över uppdraget på grund av arbetsanhopning hos HSB.
  • De nya fönstren blir treglasfönster som är inåtgående med en fönsterbåge av trä och utvändigt klädda med aluminium.
  • Smygar och fogar kommer inte att tas bort invändigt, inte heller fönsterbänkarna/-brädorna.
  • Utvändigt skall fönstersmygarna kläs med plåt och målas i samma färg som fönstren samt att fönsterblecken kommer att bytas så att de passar de nya fönstren. Färgen utvändigt kommer att bli samma som idag då den är tidstypisk för byggnationer från 1980-talet och följer den övriga färgsättningen på föreningens bostadshus.
  • Det kommer att monteras persienner i alla fönster. Detta kommer att göras direkt på fabrik för att få dem mellan fönstren. Föreningen kommer att stå för kostnaden. 
  • Precis som nu kommer det att finnas spaltventiler i de nya fönstren.
  • Ljudisolerade fönster och spaltventiler kommer att sättas in på övre plan i de hus som ligger ut mot Sörbyängsvägen.
  • Fönster i badrum/toalett kommer att bli frostade.
  • Fönster på radhusens förråd kommer inte att bytas. 
  • Styrelsen önskar ta bort spröjsen på fönstren och altan-/balkongdörrana samt att kunna erbjuda de medlemmar som vill installera en helglasad altandörr den möjligheten mot ersättning för merkostnaden. Båda dessa åtgärder kräver emellertid att föreningen ansöker om bygglov.