Information från styrelsen maj 2017

17 maj 2017

Förrådsbranden; Polisen har lagt ner utredningen om brandorsaken eftersom de inte finns någon brottsmisstanke. 

Cykelställ med tak; Styrelsen har beslutat att avbryta arbetet med att bygga cykelställ med tak då de anser att kostnaden på uppemot 600 tkr inte är ekonomiskt försvarbart.

Styrelsen föreslår att varje gård tar ansvar för att de cykelrum som finns fungerar bättre och används till cyklar som nyttjas regelbundet. Att de rummen idag till stor del används för förvaring av icke aktiva cyklar är ett problem som borde gå att lösa.
På de gårdar där endast ett garage används som cykelrum går det att göra en utökning, kontakta vicevärden för mer information.

Byte av försäkringsbolag; HSB Mälardalen har gjort en större upphandling av fastighetsförsäkring som föreningen har anslutit sig till. Persiljan har nu sin fastighetsförsäkring i ett bolag som heter Protector, vilket även gäller det bostadsrättstillägg som finns för varje lägenhet.

Anledningen till bytet är att Protector har lägre premie och bättre villkor jämfört med det försäkringsbolag vi hade tidigare.

Villkoren för bostadsrättstillägget hittar du på Persiljans hemsida. Vill du ha informationen i pappersform, kontakta vicevärden.

Kompostpåsar av stärkelse; Kompostpåsar av stärkelse får inte användas i våra kompostkärl. Anledningen till detta är att de innehåller en liten del plast och om den delen blir för stor fungerar inte kommunens system för hantering av kompostsopor.

Vi sparar vatten; Det syns tydligt på föreningens vattenräkningar att förbrukningen har gått ner mellan 10 och 15 % de sista månaderna. Bra jobbat!