Information från styrelsen oktober 2020

16 oktober 2020

Laddbox för elbil; Allt är nu klart för att påbörja installationen av laddboxar för elbilar i garage och på p-platser (fyra garage och två p-platser per parkering). Styrelsen har efter upphandling tecknat avtal med Björkholms el som kommer att utföra installationen samt ansökt och beviljats statsbidrag som täcker 50 % av kostnader för installationen. 

 

Arbetet startar vecka 45 på parkeringen i anslutning till gård 10, och fortsätter sedan i tur och ordning på parkeringen vid gård 6, 7/8 respektive 8/9. Arbetet beräknas ta ca en vecka per parkering. 

 

Under tiden installationen pågår kommer ni som har bilar i berörd garagelänga att behöva flytta ut era bilar några av dagarna mellan kl. 07.00 – 16.00. Samma sak gäller för berörda p-platser. En del av er har även andra saker i garagen som kan behöva flyttas på. Avisering om när bilarna ska flyttas och om något mer i garaget behöver tas bort kommer i brevlådan. På vissa parkeringar behöver det även grävas, vilket också kommer att framgå av aviseringen.

 

Kommer du att vara bortrest under denna period (v 45-48) kontakta vicevärden.

 

Förhoppningen är att det ska vara möjligt att hyra en laddplats fr o m årsskiftet. Kostnaden utöver hyra för garage/p-plats kommer att ligga mellan 150-200 kr/månad.

 

Kvartersgården på gård 8 kommer att användas av Björkholms el under tiden arbetet pågår. Behöver du lokalen under denna tid kontakta vicevärden.

 

Energitrygg; Föreningen har tecknat ett s.k. Energitryggavtal med HSB MälarDalarna som innebär att HSB skräddarsyr drift och skötsel av föreningens undercentral. Syftet är att sänka föreningens uppvärmningskostnader utan att behöva ge avkall på komforten. Temperaturen i lägenheterna ska precis som nu ligga mellan 21 och 22 grader.

 

Styrelsen har tecknat detta avtal i samband med att den befintliga styr- och reglerutrustningen i föreningens undercentraler tjänat ut och nu behöver bytas. Förutom att den nya utrustningen är effektivare möjliggör den även att HSB kan koppla upp sig digitalt och på så sätt aktivt arbeta med energibesparande åtgärder åt föreningen.

 

Som ett led i detta arbete kommer även en rumsgivare att installeras i varje lägenhet. Den är i storlek ungefär som ett kreditkort, ca 20 mm tjock och vit, och kommer att placeras i hallen på 1,5 meters höjd (ej i närheten av eluttag). Bor du i lgh med hall i entréplan och resterande del av boendet en trappa upp så kommer rumsgivaren att sättas på det övre planet.

 

Den nya styr- och reglerutrustningen kommer på plats under vecka 43, och som boende kommer du inte att påverkas under bytet. Rumsgivarna kommer att monteras under vecka 45/46. Avisering kommer i brevlådan ca en vecka innan.

 

Smörjning av cylindrar; Smörjningen av de nya cylindrarna i lägenheterna, förråden och övriga utrymmen kommer under garantitiden på fem år att göras av HSB Service. Detta kommer att utföras under slutet av oktober.

 

Bom över gång- och cykelväg; En bom kommer att sättas upp vid norra gaveln på förrådet på Mejramvägen 68. Bommen kommer delvis att täcka gång- och cykelvägen där så att utfarten från gård 8 blir säkrare. 

 

Information till medlemmar; Denna information som du nu håller i handen kommer du snart att kunna få digitalt om du så önskar. Du som även i fortsättningen vill ha den i pappersform kommer naturligtvis att få det.

 

En förfrågan om detta kommer ut under hösten och styrelsens målsättning är att kunna genomföra detta fr o m årsskiftet.

 

 


Till nyhetslistan