Information från styrelsen - oktober 2021

19 oktober 2021 Månadens nyheter: Stölder i garage, uppdaterad informationsbroschyr och hemsida, avgift vid andrahandsuthyrning, felanmälan och kontaktuppgifter till föreningens förvaltare.

Kontrollera att du låst din garageport; Med anledning av att det under hösten förekommit stölder i garage p.g.a. att garageport stått olåst vill förningen återigen påminna om hur viktigt det är att kontrollera att garageporten är låst. Känn efter att porten verkligen är låst efter att du dragit ner den. 

Persiljans informationsbroschyr och hemsida; Vi har uppdaterat föreningens informationsbroschyr utifrån att vi gått från vicevärd till förvaltare. Den nya versionen finns publicerad på föreningens hemsida. Vill du ha ett pappersexemplar kontaktar du Robert Malm:
Telefon: 072-740 00 78
E-post: styrelsen@brfpersiljan.se 

Informationen på föreningens hemsida är också uppdaterad utifrån att vi gått från vicevärd till förvaltare. Hemsidan har dessutom fått en ny struktur med färre huvudrubriker i syfte att det ska gå lättare att hitta information samt en layout som även ska fungera när du tar upp den i mobilen. 

Administrativ avgift vid andrahandsuthyrning; Styrelsen har beslutat att ta ut en administrativ avgift i samband med andrahandsuthyrning. Avgiften motsvarar 10 % av prisbasbeloppet (2021; 47 600 kr) per år och gäller fr o m 1 november 2021. Om en lägenhet hyrs ut del av ett år, beräknas avgiften efter det antal kalendermånader som lägenheten är uthyrd. 

Felanmälan; Generellt ska felanmälan göras till HSB Kund- och medlemsservice när det gäller fel i lägenheten som är föreningens ansvar samt fel i våra gemensamma utrymmen och på gårdarna. Även fel på gräsklipparna ska anmälas till HSB Kund- och medlemsservice. 

Felanmälan kan göras på flera sätt:

  • via telefon till HSB Kund- och medlemsservice Felanmälan 010-303 27 00, knappval 2, kl. 08.00-16.00 helgfria vardagar
  • via e-post: 07felanmalan@hsb.se
  • genom att logga in på Mitt HSB/Mina sidor/Ärenden & felanmälan

Felanmälan av dörrar och lås; När det gäller våra nya entrédörrar och nyckelsystem som vi fortfarande har garanti på ska fel anmälas till förvaltaren på telefon eller e-post. Om det är fel på låset till din lägenhet ska du även uppge numret på nyckeln. Det hittar du nere i vänstra hörnet på ena sidan och börjar på L.

Kontaktuppgifter till föreningens förvaltare;
Per-Gunnar (Pege) Tolsheden.
Telefon: 010-303 28 24 (telefontid måndag-fredag kl. 08.00-10.00)
E-post: per-gunnar.tolsheden@hsb.se eller 07forvaltare@hsb.se
Den sista e-postadressen är en funktionsbrevlåda som öppnas varje dag.