Information från styrelsen september 2020

24 september 2020

Gårdsstädningar, gårdsmöten och medlemsmötet; På Grund av Corona pandemin rekommenderar styrelsen att höststädningarna precis som i våras genomförs individuellt. Listor med uppgifter som ska utföras sätts upp på lämplig plats. Du skriver sedan upp dig på den uppgift du vill utföra och bockar sedan av på listan när du är klar. Administrationen av detta sker som vanligt av gårdskommitté/gårdsombud. Kom ihåg att ange ett datum när allt skall vara klart.

 

Höstens medlemsmöte ställs in och styrelsen rekommenderar att även höstens gårdsmöten ställs in. Har du en fråga som du vill ta upp vänder du dig till styrelserepresentant eller till vicevärden 

Service i lägenheterna; HSB MälarDalarna meddelar att de nu utför alla typer av ärenden (inte bara akuta) och går in i alla lägenheter såvida det inte uttryckligen finns ett annat önskemål. HSBs personal kommer att bära munskydd, visir och engångshandskar.

 

”Gröna avier”; Får du dina avier i pappersform? HSB utökar de digitala leverans- och betalningssätten och erbjuder förutom E-faktura och autogiro nu även faktura via e-post och Kivra. På HSB MälarDalarnas hemsida under Bo i HSB/Bostadsrätt/Avgiftsavier hittar du mer information. 

 

Byte av spiskåpor (de föreningen ansvarar för); I november/december kommer bytena att ske. Avisering om när det sker i din lägenhet kommer som vanligt ca en vecka innan i brevlådan.

 

Laddboxar; Upphandling är nu klar och det blir Björkholms el som kommer att göra installationen. Med den offerten som underlag ansöker vi nu om statsbidrag och hoppas att arbetena skall komma igång senare i höst.

 

Kvartersgårdarna; Vi vill ännu en gång poängtera reglerna för fester i kvartersgårdarna:

att de ordningsregler som finns för gården respekteras.
att det är du som förälder som har ansvar när ditt barn har fester i lokalen, att ordning och tider hålls samt att städning görs.
att visa hänsyn till omkringboende. 
att det inte är tillåtet att låna ut kvartersgårdarna till utomstående.