Nyhetsbrev September 2022

20 september 2022
 
TILL DIG SOM BOR I HSB BRF ATLETEN
HEJ MEDLEM!
 
OKTOBER
18
SAVE THE DATE: STÄMMA 18 OKTOBER
Årets viktigaste dag i föreningen, vår stämma, äger rum den 18 oktober. En kallelse med dagordning, tid och plats kommer att skickas ut till alla medlemmar senast två veckor innan.

GÖR DIN RÖST HÖRD! TIPSA VALBEREDNINGEN.
Valberedningen arbetar just nu med att hitta kandidater till styrelse, valberedning och revisorer. Vi vill gärna komma i kontakt med medlemmar som vill veta mer om eller redan kan tänka sig att ta på sig förtroendeuppdrag i förningen. Vill du engagera dig i föreningen eller vill du nominera någon annan medlem som du tycker skulle passa för ett sådant uppdrag? Ta kontakt med valberedningen senast 30 september via valberedning.atleten@gmail.com så hör vi av oss till dig.
DÄRFÖR SKA DU TA PLATS I STYRELSEN
Köpet av en bostadsrätt kan vara den största affär du gör i livet, så självklart ska du vara med och utveckla din förening och fastigheten som ni äger tillsammans. I artikeln nedan beskriver HSB fördelarna med att engagera sig i styrelsen!

Läs artikeln: Därför ska du ta plats i styrelsen
OSÄKER PÅ VAD SOM SKA SORTERAS I MILJÖRUMMET? HÄR ÄR TIPS!
För att undvika att det blir fullt i kärlen i miljöhuset, är det viktigt att vi sorterar rätt. Sopor är inte bara skräp utan också en värdefull resurs. Och genom att vi sorterar rätt hjälps vi även åt att hålla kostnaderna nere i föreningen!

Här är därför en vänlig påminnelse att större föremål och grovsopor behöver du själv lämna på en återvinningscentral.

Tack för att vi tillsammans hjälps åt att sortera rätt och bidrar till en bättre miljö!

FÖRBÄTTRINGAR GÄLLANDE PARKERING
Styrelsen arbetar för fullt med att hitta lösningar på tillgången till en laddplats, förbättringar av kösystemet samt åtgärder för droppande från taket. På årsstämman kommer mer information att presenteras.
KOM IHÅG ATT LÅSA CYKELN
Som de flesta vet har vi tyvärr haft problem med cykelstölder i föreningen. Styrelsen har uppmärksammat flera olåsta cyklar som stått parkerade och vill därför uppmana alla att låsa sina cyklar. Vi har även beslutat att installera belysning med rörelsesensor som kommer att sättas upp i anslutning till cykelparkeringen. Såväl för den egna bekvämligheten som för att avskräcka eventuella cykeltjuvar.
HUR GÅR DET MED BYGGNADSARBETET I OMRÅDET?
Det pågår byggnadsarbeten i området runt omkring föreningen och som många har uppmärksammat så bullrar det en hel del. Mer information kring arbetet och vad som planeras i området kan du läsa om på Hyllie - Malmö stad (malmo.se). Har du frågor kring arbetsplatsen, vänligen kontakta NCC på info.flowhyllie@ncc.se.
VÄRMESYSTEMET HÅLLER PÅ ATT REGLERAS
Nu när utomhustemperaturen har börjat sjunka kan det ta ett tag innan värmesystemet har reglerats. Detta beror helt enkelt på att den genomsnittliga dygnstemperaturen är för hög för att värmesystemet ska köra hela dygnet. Under en period kan du därför uppleva att det är lite kallt i lägenheten, innan utetemperaturen har sjunkit tillräckligt på dagarna.
NYFIKEN PÅ ATT ENGAGERA DIG I BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN?
Din förening får tillgång till ett stort utbud av förmåner och tjänster som stöd i arbetet med att skapa ett tryggt och bra boende. Läs mer om hur HSB Malmö kan stötta dig i ditt uppdrag. Så kan föreningen nyttja medlemskapet på bästa sätt.

VÄLKOMMEN ELEONOR, NY FÖRVALTARE
Styrelsen hälsar Eleonor Bengtsson välkommen som ny förvaltare till HSB Brf Atleten. Eleonor ersätter Markus och överlämningen kommer att ske succesivt under september månad. Det kommer inte att påverka den dagliga driften eller pågående ärende i föreningen.
FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR?
Vi uppdaterar ofta föreningens hemsida med allt som rör boendet, besök hsb.se/malmo/atleten. Dessutom finns vanliga frågor och svar på HSB Malmös hemsida.

Om du inte hittar det du söker är du välkommen att mejla förvaltarna på atleten.forvaltningmalmo@hsb.se.

Vänliga hälsningar,

Maria Nordlund, ordförande
Styrelsen i samarbete med förvaltarna
HSB brf Atleten