Ventilation & värme

Våra fastigheter ventileras genom självdrag. De ventiler som finns mot ytterväggarna under elementet får absolut inte sättas igen. Det är då absolut nödvändigt att du tar fram dem igen. Husets alla ventiler måste fungera för att inomhusklimat ska bli bra men även för att fasaderna ska hålla. Husets ventilation kontrolleras regelbundet vid sk OVK. Det är inte tillåtet att koppla sin köksfläkt till ventilationen i köket. Det går bra att sätta in en kolfläkt. När vädret slår om och är ostabilt kan det tyvärr tidvis bli ojämn värme inomhus. Normalt är elementet varmare upptill och svalare nedtill. Under vissa förhållanden stängs värmen till elementen av helt. Radiatorerna blir då svala. Detta inträffar då temperaturen i rummet överstiger cirka 21,5°C och sker helt på automatik.

Värme

Innan ni kontaktar felanmälan angående er värme skall följande kontrolleras. Kontrollera att radiatorventilen är öppen på era element. Era fönster skall vara stängda. Om ni vädrar er lägenhet 30 min så tar det en hel dag att värma upp lägenheten igen. Tilluften under elementen får inte täppas igen. De skall vara öppna. Er rumstemperatur skall vara ca 21,5 grader. Ni mäter temperaturen ca 0,6 m från golvet och en meter in i rummet. Ni måste använda er av en bra termometer. Har ni rätt rumstemperatur 21,5 grader så stänger elementen ner. Systemet är helautomatiskt och styrs av utetemperaturen Föreningen har beslutat att rumstemperaturen skall vara 21,5 grad. Är ni fortfarande missnöjd med er värme trots att ni gått igenom dessa 5 steg kan ni fylla i en anmälan och lämna in till kontoret.

 

Ventilation

Ventilationsdon skall rengöras minst en gång om året från fett och damm. Donen får inte blockeras i form av skåp eller att man kopplar sin köksfläkt på utsuget i köket. Behöver ni byta ut era don kontaktar ni kontoret så hjälper vi er med det till subventionerat pris.