Ta hand om Malmö!

02 augusti 2012 Nio ungdomar från olika stadsdelar i Malmö arrangerar en hållbar utställning i Rosengård. – Något stort, roligt och lärorikt kommer det att bli, lovar Noor Mezaar som är en av Ung i Sommar-praktikanterna hos Förebyggande och Fritid i Rosengård. Meningen med utställningen är att få alla Malmöbor att lära sig hur man kan ta hand om miljön på ett roligt sätt.

De nio ungdomarna fick under sin sommarpraktik i uppgift att arrangera en hållbar utställning och samla Malmöbor på Rosengårds aktivitetsyta för att förmedla kunskap kring miljö och hållbarhet på ett roligt sätt.

Under praktikperioden på fyra veckor har de tillsammans med olika aktörer som bostadsrättföreningen Hilda, ÅterSkapa och SYSAV tagit fram en utställning som belyser hur viktigt det är för alla Malmöbor att ta hand om vår miljö.

Utställningen äger rum tisdagen den 7 augusti kl 16-19 på parkeringen i korsningen mellan Von Rosens väg och Adlerfelts väg i Rosengård.

– Det kommer bli en fantastisk utställning. Barn och äldre kommer att lämna dagen med goda kunskaper om olika sätt att ta hand om miljön samtidigt som man håller koll på sin ekonomi, säger Ilyas Popal, Ung i Sommar-praktikant i Rosengård.

Musik, tävlingar och frågesport ingår i utställningen och med en låtande papperskorg hoppas ungdomarna locka folk att slänga sitt skräp. För att ytterligare höja stämningen är Fresh House inbjudna för att sälja mat och dryck på plats. Dessutom blir det visning av en film som gruppen gjort på temat hållbarhet.

– Jag tycker att filmen är ett annorlunda och roligt sätt att sprida kunskap om hållbarhet, dessutom kommer det bli en rolig eftermiddag för alla som är där, säger Sofi Krigsman Simonsen som är ungdomskommunikatör i Rosengård.