NYHETSBREV JUNI 2024 - TILL DIG SOM ÄR MEDLEM I HSB BRF HÖGAHOLM

28 maj 2024

Fastighetskontorets öppettider under sommaren

Sommaren börjar nalkas och likaså semestertiderna. Fastighetskontoret kommer justera sina öppettider under sommaren. Vi kommer ha öppet enligt följande:

  • v. 26:        Öppet måndag och onsdag, stängt fredag.
  • v. 27         Öppet enligt ordinarie schema
  • v. 28:        STÄNGT
  • v. 29–32:  Öppet ONSDAGAR, övriga dagar är kontoret stängt
  • v. 33:        STÄNGT
  • v. 34:        Öppet onsdag och fredag, stängt måndag.

Även om kontoret är stängt för fysiska besök så nås vi på mail, svarstiden kan dock vara något längre än vanligt. Vår mailadress är hogaholm.forvaltningmalmo@hsb.se.Kontoret finns på Serenadgatan 56

Kom med era idéer

I vår förening välkomnar vi medlemmarnas initiativ och idéer för att berika vårt gemenskapliga liv. Utöver våra regelbundna veckovisa aktiviteter, såsom Canasta och Kaffestugan, uppmuntrar vi även medlemmarna att föreslå och leda egna aktiviteter.

Har du någon idé om en aktivitet som du skulle vilja arrangera för dig själv och andra medlemmar? Vi uppmuntrar dig att dela dina tankar med förvaltningen. Studieorganisatören kommer att kontakta dig för att diskutera dina idéer och möjligheten att genomföra dem.

Planerade Aktiviteter för 2024:

Styrelsen har fastställt en spännande agenda för året 2024, som inkluderar en mängd olika aktiviteter för våra medlemmar att delta i och njuta av. Detta kan innefatta allt från spännande bussresor till charmiga loppmarknader och festliga julaktiviteter. För att hålla dig uppdaterad om de senaste aktiviteterna och evenemangen, håll utkik på vår hemsida och på infotavlan.

Projekt – en upplysning till er medlemmar

Varmgarage: I samtliga varmgarage kommer asfalteringsarbeten att utföras där man kommer att ta bort räls och gjuta betong. Arbetet pågår från 27 maj – 19 juni.

Papptaksbyte och omfogning: Arbetet på Serenadgatan 31 är klart och där har papptaket lagts om och gavlarna har fogats om. De andra kallgaragen kommer utföras härnäst, troligtvis i början av hösten.

Tappvatten: Föreningen håller på med en upphandling för byte av tappvatten och ventilation. Detta projekt kommer att hålla på i många år framåt och ni kommer att bli uppdaterade med mer info framöver.

Uteplatser: Inventeringen av uteplatser har påbörjats och förvaltningen kommer kontakta de lägenheter där det finns ett behov för åtgärder.

Mark & miljö: Projektet med utemiljön har börjat närma sig sitt slut och 29/5 görs en syn på hela området.

Sommar, sol och grillning hör ihop - Tänk på detta när du grillar!

  • Följ grillens bruksanvisning.
  • Grillen ska stå på ett plant och helst obrännbart underlag minst en meter från brännbar vägg.
  • Lämna aldrig grillen utan tillsyn.
  • Ha alltid vatten eller en brandsläckare till hands för att kunna släcka en eventuell brand.
  • Om det börjar brinna/en brand bryter ut? Ring 112 och larma räddningstjänsten.

På balkong/uteplats Gemensamma grillplatser

  • Det är endast tillåtet med elgrill på balkongerna.
  • På egna uteplatser får man grilla med gasol, kol, bricketer och el. Det är totalförbjudet att elda med ved.

Gemensamma grillplatser

Använd gärna våra gemensamma grillplatser i parkområdena, de finns till för att användas! Men kom ihåg, man får endast grilla med kol eller bricketer.

Använder man de gemensamma grillplatserna måste man vara noga med att städa efter sig med anledning utav skadedjur där matrester och skräp lockar till sig råttor och fiskmåsar.

Sommar och sol – tips när lägenheten blir varm

Stäng fönster och dörrar under de varmaste timmarna. Öppna dina fönster först när solen gått ner och luften ute är svalare än inne i lägenheten, annars får du bara in varmluft.

Stäng persiennerna och mörkläggningsgardinerna om du har sådana. På så vis håller du värmen borta från lägenheten. Har du inte persienner eller mörkläggningsgardiner kan du hänga upp ett lakan.

Valberedningen informerar

Den medlem som är intresserad av att delta i styrelsearbete kan kontakta valberedningen.

Edmon Redjepi 0765-90 56 88
Farok Shahwan 0790-73 99 19
Ann-Mari Kronström 0768-69 12 20

Ha en fin sommar!

Förvaltningen vill önska alla medlemmar en fantastisk sommar och tacka för att vi tillsammans hjälps åt för att skapa ett ännu bättre boende.

HSB Malmös Kundsupport nås via telefon

Kundsupportens sommaröppettider: Vardagar kl. 10.00-15.00, Lunchstängt mellan 12.00-13.00. Kundsupporten nås enbart via telefon 010-4423000.

Förvaltarmailenhogaholm.forvaltningmalmo@hsb.se
Brf Högaholms hemsida: https://www.hsb.se/malmo/brf/hogaholm/

  • Uteplats - Högaholm
    Uteplats - Högaholm

Till nyhetslistan