Grillning och brandsäkerhet

31 maj 2024 Hoppas ni njuter av den härliga sommartiden! Vi i styrelsen vill gärna påminna om några viktiga punkter när det gäller grillning och brandsäkerhet i vår förening.

 

Grillning

För allas trevnad, använd de gemensamma grillplatserna. Grillning på balkonger, altaner eller andra privata ytor är tyvärr inte tillåten.

Håll alltid ett öga på grillen medan den är tänd och ha gärna en brandsläckare eller hink med vatten i närheten.

Efter grillningen, var snäll och lämna grillplatsen i samma fina skick som du fann den. Släng aska och kol på ett säkert sätt i de avsedda behållarna.

 

Testa brandvarnare

Se över brandvarnarna i lägenheten regelbundet och byt batterier vid behov.

 

Inga saker i trapphuset

På grund av risk för anlagd brand och framkomlighet för räddningstjänst (samt grannar) är det inte tillåtet att förvara barnvagnar, cyklar, möbler eller andra föremål i trapphusen. Ställ cyklar, barnvagnar och liknande i angivna lokaler eller i din bostad.

Givetvis får du inte heller ställa ut dina sopor. Lukten sprider sig snabbt och läcker det från påsen stannar lukten dessutom kvar. 

 

 

Tack för att vi tillsammans hjälps åt att göra vårt boende säkert och trevligt för alla! Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss i styrelsen.

Soliga hälsningar önskar,

Styrelsen i [ange brf]