Kallelse till 5-årsbesiktning

02 juli 2024

Entreprenadgarantin för bostadsrättsföreningen Kaptenen är fem år och löper ut 2024-09-30. Vid denna besiktning kontrollerar vi att tidigare besiktningsfel är åtgärdade och att det inte tillkommit några nya funktionsfel. Exempel på garanti- och funktionsfel är sprickor i väggar och tak, att fönster och dörrar inte går att öppna, att värme och ventilation inte fungerar och så vidare. Observera att skönhetsanmärkningar såsom fläckar och skador på parkettgolv, tapeter, bänkskivor, skåpsluckor inte räknas som en garantianmärkning. 

Besiktningen i korthet

Besiktningen utförs av en oberoende besiktningsman. Det är besiktningsmannen som avgör om en anmärkning är fel eller ej. Felen noteras i ett besiktningsprotokoll som du får ta del av. Förutom besiktningsmannen deltar representanter från entreprenören, HSB och du som boende. 

Besiktningstider

Besiktningen kommer att genomföras den 20, 23 och 24 september 2024. Du som bostadsrättshavare är endast berörd en av dessa dagar. Besiktningsschema med tider då du berörs kommer att skickas ut senast under v.36. Besiktningstiderna är inte ombokningsbara. Vi räknar med att en besiktning tar cirka 15 minuter per lägenhet, men vi ber dig att vara hemma under hela det angivna tidsintervallet. 

Om du inte har möjlighet att medverka rekommenderar vi att du har ett ombud, till exempel någon annan i föreningen. Om du inte vill ha något ombud eller inte kan vara hemma, sätt din ytterdörr i serviceläge. Väljer du det sistnämnda ber vi dig ange detta i besiktningsenkät under rubriken övrigt. 

Besiktningsenkät

En kallelse har delats ut i alla brevlådor, bifogat kallelsen är en besiktningsenkät där du som boende kan anmäla om du har någon anmärkning du vill att besiktningsmannen bedömer. Du kan välja att antingen fylla i enkäten i fysisk form eller digitalt här nedan. Ange så detaljerat som möjligt var och vad felet är. 

Viktigt! Har du något fel/anmärkning är det viktigt att du skickar in det i besiktningsenkäten, gamla felanmälningar eller mejl etc. gälls inte.

Tidplan

  • 2024-08-11 - besiktningsenkät ska skickas in senast det datumet eftermarknadsyd@hsb.se 
  • 20, 23 & 24 september - besiktningen genomförs. 

Klicka här för att komma till den digitala besiktningsenkäten

Besiktningsenkät för nedladdning och utskrift