Uppdatering om fasadarbetet

14 maj 2024

UPPDATERING 2024-05-17: Arbetet på Rosengrens gata 5 är nu klart utvändigt och ställningen kommer att plockas ner under helgen (18-19 maj).

Inspektionen på de andra platserna i föreningen kommer utföras med hjälp av lift. Tidigare har det kommunicerats att även där skulle byggas ställning, men den planeringen är alltså ändrad. Men skulle det vid inspektionen visa sig att det kommer krävas åtgärder även där, då kommer byggställning att resas - men om så blir fallet vet vi först efter inspektionen.

Inspektionen med lift kommer att genomföras under v.21. 

_____________________________________________________________________________________

2024-05-14:
Uppdatering gällande fasadarbetet på Rosengrens gata 5, arbetet går framåt och orsaken till läckaget är identifierad. Arbetet har dock tagit längre tid än planerat men väntas nu vara klart den 17 maj.

När detta arbete är klart ska fasaden på två andra ställen i föreningen inspekteras, då dessa delar av byggnaderna har liknande underliggande konstruktionslösning. Platserna det gäller är vid entrédörren till Rosengrens gata 7B i riktning mot Rosengrens gata 9, samt vid entrédörren till Rosengrens gata 3A mot innergården. Även här kommer det krävas byggställning, mer info gällande detta kommer inom kort ut till berörda boende.