Dags för cykelrensning 10 april

06 april 2024 Det är många i föreningen som väljer cykeln som transportmedel, vilket gör att det är väldigt många cyklar som ska samsas om utrymmet för parkering. Därför genomför vi under kommande veckor en cykelrensning, för att underlätta att man ska kunna parkera cyklar på ett vettigt sätt.

Onsdag den 10 april kommer alla cyklar, både på gården, garaget och i källarna, att märkas upp med en grön-gul eltejp. Denna tejp kan enkelt tas bort, vilket du behöver göra inom en månad, ifall du vill behålla din cykel.

För att behålla din cykel behöver du ta bort tejpen innan fredag 10 maj. De cyklar som fortfarande har tejpen kvar den 10 maj kommer att flyttas bort. Vid behov klipper vi upp lås för att kunna flytta cykeln.

Har du inte möjlighet att ta bort tejpen innan dess, kontakta någon i styrelsen. Vid behov kan vi vilja att du styrker ägarskapet. Vi kommer att förvara cyklarna inlåsta i ett separat förråd fram till den 31 oktober 2024. Därefter kommer vi att göra oss av med de cyklar som fortfarande saknar ägare.

Vi kommer även att skicka en lista på de cyklar som inte har ägare till Polisen, för att få kunskap om de är anmälda stulna. Stulna cyklar kommer att överlämnas till Polisen.

 

Förvara cykeln i källaren

Om det är så att du inte använder cykeln ofta, så kan du förvara den i något av cykelställen i källaren. Även du som har förråd på vinden kan ställa din cykel i källaren. Detta gör att det finns mer plats för de som använder cykeln dagligen.

Vi vill även påminna om att cykelställen är till för boende och dess besökare. Om du vet med dig att du har bekanta som har bortglömda cyklar kvar, så vill vi be dig att vänligen påminna dem om att hämta upp sina cyklar.