Nyhetsbrev till dig i HSB brf Konduktören december 2021

15 december 2021 Nyhetsbrev till dig i HSB brf Konduktören december 2021

Nu har vi precis skickat ut bostadsrättsföreningens första digitala nyhetsbrev. Har du inte fått det? Då kanske vi saknar din e-postadress. Logga in på Mitt HSB under fliken Mina sidor och lägg in korrekt e-postadress till dig, alternativt kika i din skräpkorg.

Här kan du läsa nyhetsbrevet i sin helhet:

Vi i styrelsen planerar att skicka ut fyra nyhetsbrev om året och syftet är att det ska bli enklare för dig som medlem att ta del av allt som är på gång i föreningen.

Tack för engagemanget på stämman

Stort tack för deltagandet på stämman tidigare i höst! Stämman är det viktigaste mötet i föreningen. Det är här du och dina grannar väljer styrelse och gör era röster hörda. Nästa gång det är stämma blir hösten 2022, då kommer vi, representanter från HSB Malmö, att lämna över styrelseposterna till boende medlemmar.

Det kom upp ett par frågor under stämman som vi i styrelsen lovade att besvara. Här nedan kan du läsa frågorna och svaren.

Frågor och svar efter stämman

Har vi fått rätt antal laddplatser för elbilar i garaget?

Vi har konstaterat att det antalet laddstolpar för elbil i garaget som levererats till bostadsrättsföreningen är korrekt. På brf-hemsidan stod det under en tid en felaktig siffra. När detta uppdagades togs denna text bort.

Styrelsen har som uppgift att undersöka möjligheten för fler laddstolpar, men detta blir troligen efter överlämnandestämman.

 Varför finns det olika fönstertyper i vissa lägenheter?

Några medlemmar har uppmärksammat att vissa lägenheter, med liknande planlösningar, har olika fönstertyper. Detta beror på att lägenheterna har olika placeringar i fastigheten och kräver därför olika funktioner på fönster, som även kan påverka utseende. Om du upplever att det är något fel på dina fönster, rekommenderar vi i styrelsen att du felanmäler detta alternativt tar upp det på tvåårsbesiktningen, läs mer om besiktningarna här.

 Får vi odla på takterrassen och behöver vi oroa oss för hur mycket vi belastar den?

I början av projektet fanns det förslag om att använda en viss yta av takterrassen som odlingsplats. Däremot är det föreningens medlemmar som beslutar om hur terrassen ska användas. Under stämman utsågs det en trivselgrupp, som har till uppgift att se över hur utemiljön kan utvecklas.

När det gäller frågan om belastningen är terrassen projekterad och byggd för att användas som mötespunkt för föreningens medlemmar. Den har blivit godkänd i slutbesiktningen för att tas i bruk av såväl oberoende besiktningsman som kommunen.

 Vem är ansvarig för växterna i vår utemiljö?

All växtlighet tillhör gemensamhetsanläggningen, som HSB brf Konduktören äger tillsammans med HSB Sundsfastigheter (HSB Malmös dotterbolag som äger hyresfastigheten). Avtal för skötseln av växterna är tecknat med HSB Malmö, som följer de skötselanvisningar som Serneke (byggentreprenören) har tagit fram. Kostnaden delas med HSB Sundsfastigheter.

Trivselgruppen och styrelsen har en pågående dialog om hur vi kan utveckla takterrassen och utemiljön. Vi kommer fortsättningsvis att ha ett nära samarbete med denna grupp. Så om du har ytterligare frågor eller idéer gällande takterrassen och innergården är du välkommen att kontakta trivselgruppen.

 Har du kalla element och ventilation som låter?

Fastighetsskötarna har fått in en del felanmälningar som handlar om att elementen är kalla och att det kommer störande ljud från ventilationen. Läs gärna mer om detta i länken nedan. Om du fortsatt upplever problem med värmen eller ventilationen är det viktigt att du felanmäler, så att vi får en bild över hur läget utvecklas. I början av nästa år kommer förvaltningen att göra en vinterprovning för att testa värmesystemet och göra eventuella justeringar.

Här kan du läsa mer om hur värmesystemet fungerar samt vad du bör (och inte bör) göra om du upplever dessa problem.

Vill du vara med i lådcykelpoolen?

I oktober skickade förvaltarna ut ett mejl med förfrågan om att vara med i föreningens lådcykelpool. Är du intresserad men missat mejlet?

Läs mer om lådcykelpoolen här och hur du anmäler intresse.

 Vad innebär det att bo i bostadsrätt?

Det finns några viktiga saker att veta när man bor i en bostadsrättsförening. Kika gärna på en kort film, där HSB förklarar vad det innebär att bo i bostadsrätt.

 Till filmen om bostadsrätt.

Varför digitala nyhetsbrev?

Vi, i styrelsen, har fått önskemål från flera medlemmar om att öka och förbättra kommunikationen mellan styrelsen och medlemmarna. Därför har vi beslutat att skicka ut digitala nyhetsbrev (fyra gånger per år) i samarbete med förvaltarna. Om det behövs ytterligare utskick under året kompletterar vi med att uppdatera brf-hemsidan och eventuellt trappanslag.

Nyhetsbreven är en tjänst från HSB Malmö till våra nyproducerade bostadsrättsföreningar. Efter överlämningsstämman upphör tjänsten och den nya styrelsen fattar beslut om kommunikationen i föreningen.

Frågor eller funderingar?

Vi uppdaterar ofta föreningens hemsida med allt som rör boendet. Dessutom finns vanliga frågor och svar på HSB Malmös hemsida. Om du inte hittar det du söker är du välkommen att mejla förvaltarna på konduktoren.forvaltningmalmo@hsb.se.

 

God jul och gott nytt år!

Avslutningsvis vill vi tacka för detta år och önska dig en God jul och ett Gott nytt år!


Styrelsen i samarbete med förvaltarna
HSB brf Konduktören