Tack alla som hjälpte till i regnet

01 september 2014 Skyfallet över Malmö på söndagsmorgonen (2014-08-31) drabbade brf Munkhättan med översvämmade källare och vatten i hisschakten. Under söndagen var styrelsen och många av föreningens medlemmar aktiva med att skyffla undan vattnet i källargångarna för att begränsa skadorna. Styrelsen vill varmt tacka alla som visade stort engagemang i arbetet med att få undan vattnet.

Trots stora insatser och engagerat arbete gick det inte att undvika att vatten trängde in i källarförråden. När vattnet var som högst stod det cirka tre decimeter över golvet.
Lösöre i källarförråden har skadats av vattnet. Skador på lösöret får regleras av respektive lägenhetsinnehavares försäkringsbolag.

Vatten har också trängt in och fyllt hisschakten på Rödkullastigen 1 a–b. Vattnet står cirka en (1) meter upp i hisschakten vilket gör att hissarna är obrukbara åtminstone till dess att vattnet har pumpats bort. Det beräknas ske antingen under tisdag eller onsdag (2–3 september). När vattnet är avläsnat startar arbetet med att kontrollera vilka eventuella skador vattnet har gjort i schakten och eventuellt även på den elektronik som styr hissarna.
Hissarna på Rödkullastigen 3 a–b klarade sig helt från vattnet.

Vattnet tränge även ner i garaget men steg aldrig högre än ett par decimeter över golvet. Evakueringspumparna klarade att hålla undan vattnet så att det bara steg en bit upp på bilarnas däck utan att ställa till med skada.