Renoveringsplaner

Var vänlig att tillåta marknadsföring-cookies för att titta på denna video.

Har du renoveringsplaner?
Vid ombyggnad/renoveringar skall § 37 i stadgarna efterföljas. Anmäl till styrelsen när du avser att göra ingrepp i din lägenhet i god tid innan det blir aktuellt. Invänta svar innan du börjar arbetet.

 

Ansökan godkännande av badrumsrenovering
Styrelsen har beslutat att alla badrumsrenoveringar framöver måste godkännas i förväg av styrelsen. Detta för att vi ska ha möjlighet att ge rätt information om våra installationer och vilka regler som måste följas. Lämna in ansökningsblanketten till styrelsen. Du är välkommen att kontakta styrelsen om du har frågor och behöver rådgivning.

Som bostadsrättshavare ansvarar du för din lägenhet, och det finns en hel del saker att tänka på innan du börjar genomföra förändringar. Titta gärna på filmen, överst. 

Informera alltid styrelsen och grannar i god tid!
Kontakta alltid styrelsen innan du påbörjar renoveringsarbeten i din lägenhet. Vårdslöshet i samband med renovering kan bli dyrbart för både dig och föreningen. Låt grannarna veta i förväg, det får alla att trivas bättre.

Vill vill att ni sätter upp informationen i trapphuset vid entrén och även i hissen (finns boende som alltid tar hissen ner till källaren och går ut via cykelrummet) senast 10 dagar innan arbetet ska påbörjas. Det ska framgå tex när vattnet kommer vara avstängt, båda dag, klockslag, hur länge vattnet kommer vara borta och om det kommer vara störande arbete under vissa tider. Tänk på att vi i våra ordningsregler har bestämmelsen att större renoveringar, som detta räknas som, får utföras kl. 09:00-17:00 på vardagar.

Tillstånd från styrelsen
Vissa åtgärder kräver styrelsen godkännande innan de får utföras. Att det krävs tillstånd beror på att dessa åtgärder kan påverka andra bostadsrättshavare eller tillochmed hela fastigheten, om de inte utförs rätt. Exempel på sådana åtgärder är de, som kräver bygglov eller innebär förändring av ledning för vatten, avlopp, värme eller bärande väggar.

Renoveringstider
·       Spikande och borrande i mindre omfattning får förekomma på vardagar kl. 08:00-21:00
·       Under lördagar och söndagar får mindre arbete utföras kl. 10:00-17:00.
·       Större renoveringar får genomföras vardagar kl. 09:00-17:00
·       Behövs mindre renoveringsarbete göras under helgen kan detta vara möjligt i undantagsfall kl 10.00 – 17.00. En förutsättning är att informera de boende i fastigheten i förväg genom att sätta upp anslag i entrén med kontaktuppgifter till dig som renoverar.
·       Under helgdagar och aftnar får ingen form av ombyggnad/renovering förekomma.

Krav på behörighet vid utförande av ”Heta arbeten”
”Heta Arbeten” är arbeten som utförs med verktyg som alstrar värme eller avger gnistor. För att få utföra Heta Arbeten måste hantverkaren som ska göra detta ha behörighet och även vara kunnig om de stora brandrisker som Heta Arbeten medför. Styrelesen kräver att detta tillstånd uppvisas innan arbetet utförs. Läs mer på : http://www.hetaarbeten.se/

Se till att städa undan ordentligt
När du renoverar eller bygger om i din lägenhet är det även bra att informera dina grannar i god tid innan om när du ska börja renovera och hur länge det kommer pågå. Du ser själv till att det inte sprids byggdamm och att gammal lägenhetsinredning forslas bort från utan olägenheter för andra. Du får inte blockera trappan eller smutsa ner med byggdamm eller likande (även runt föreningens fastighet). Om föreningen måste städa debiteras medlemmen till den lägenheten som renoverats för de kostnader som uppstår.

Fackmannamässighet
Alla underhålls- och reparationsåtgärder ska utföras på ett fackmannamässigt sätt. Tänk på att du är ansvarig för eventuella skador.

Byte av lägenhetens ytterdörr
Vid byta av lägenhetens ytterdörr ska den nya dörren motsvara de normer som vid bytet gäller för brandklassning och ljuddämpning och i övrigt överensstämma med utseende och färg på föreningens övriga ytterdörrar.

 

 

  • renovera.jpg
    renovera.jpg