Vågskvalpet Augusti 2022

22 augusti 2022 Sommar och sol - Världen förändras - Underhåll av hussocklar - Jubileum

Sommar och sol och doft av kaprifol

Blomstertiden är snart över och det är dags för skördetiden. Gå ut i skogen och ta vara på det som naturen har att bjuda på - bär, svamp, örter och mycket frisk luft.

Världen förändras

Världen förändras och vi med den, från en känd låt. Det har nog inte undgått någon att världen, som vi upplevt den, har förändrats sedan i vintras. Inflation i matpriser och annat, ökad oro på de finansiella marknaderna, dubbel- och trippelhöjning av de grundläggande räntenivåerna, bensin- och dieselpris som går upp och ned dagligen mm. Världen är orolig och framförallt oviss. Vi får stigande räntor och sannolikt ökande underhållskostnader framöver. Vi får i sammanhanget räkna med att höja avgifterna under nästa år. Hur mycket är oklart eftersom budgeten för 2023 inte är klar ännu, framförallt beroende på att vi har flera lån som skall konverteras i slutet av året och de räntor som vi då kommer att erbjudas är okända just nu.

Vi har hittills levt ganska gott i ekonomin, tack vare ett bra kassaflöde och redovisade överskott, t f a gynnsamt ränteläge, vilket gjort att vi kunnat finansiera allt underhåll och alla investeringar med egna medel.

Så - förbered er för en ökning av årsavgiften. Storleken återkommer styrelsen med.

Underhåll av hussocklar

Årets underhållsprogram är nästan slutfört och det som återstår är underhåll av hussocklarna. Det kommer att finnas lite maskiner på plats och en del buskage kommer att flyttas. Boende på bottenplanen kommer att märka av detta. Start sker under vecka 37.

Jubileum

I år är det 30 år sedan föreningen blev klar för inflyttning. Som säkert de flesta har sett så firar vi detta på översta våningen i Turning Torso den 17 september. Inbjudna är boende i föreningen. Välkomna med er anmälan.

Ett kort förtydligande – det som serveras på jubiléet är mingeldryck och en trerätters middag med tillhörande dryck. De som önskar specialkost behöver ange detta på anmälan. Vi räknar med att bussen avgår cirka 17.15 och att den går tillbaka vid 23-tiden. Allt är kostnadsfritt för boende i föreningen.