Vågskvalpet December 2022

11 december 2022 God Jul & Gott Nytt År - Medlemsmöte - Valberedningen - Konst - Jultider

 

God Jul och Gott Nytt År!

Så lägger vi då 2022 snart till handlingarna. Ett år präglat av stora svängningar i ekonomi och världsordning. Men världen är kvar och det gäller nu att ta vara på den på bästa sätt. Det är mulet och också mörkt ute, inne gäller det att hushålla med el trots detta. Men håll ut, det blir snart ljusare.

Medlemsmöte

Medlemsmötet den 24 november på Havsblick samlade 38 deltagare. Styrelsen redovisade de tankegångar som ligger bakom avgiftshöjningen på 7% samt höjningen av elavgiften. Det blev inte några längre diskussioner utan närmast lite klargörande över styrelsens argument. Höjningarna träder i kraft den 1 januari 2023.

Valberedningen

Valberedningen redogjorde för sitt arbete på stormötet och de som känner sig hågade att ta del av styrelsearbetet kan kontakta dessa. De kommande åren behöver styrelsen ett antal nya medlemmar som successivt kan komma in i styrelsearbetet. Välkommen att ta kontakt med valberedningen.

Konst

Vid medlemsmötet 24 november kom fråga upp angående konsten på samfällighetens område (de rostbruna figurerna i metall). Konstverk får inte ändras eller flyttas utan konstnärens, eller hans efterlevandes, medgivande.

"LARS EKHOLM KORSNINGAR, 1990 Sjögräsgatan, Lomma Mitt bland höghusen finner vi Lars Ekholms skulptur som vill ge oss en association av en vägkorsning. Hans abstrakta kompositioner kännetecknas av ett dynamiskt spel mellan verkens volymer och det omgivande rummet. Han har gjort en rad offentliga utsmyckningar i bl.a. Umeå, Odense och Stockholm."  (citat Lomma kommun)

Jultider

Juletid är snart här. Tänk på att kontrollera brandvarnaren. Nytt batteri köper du själv. Fungerar inte själva brandvarnaren får du en ny av föreningen. 

Glöm inte att släcka de levande ljusen när du lämnar rummet.

Vi ber er att platta till kartongerna innan de slängs i rätt behållare i miljörummet!