Information inför sommaren

11 juni 2018

Vi har haft en fantastisk vår och hoppas givetvis att sommaren blir lika varm och skön.
Kontroll av växtlighet har gjorts för etapp 1. Det extremt torra  vädret har varit svårt att förutse och därför har en del av växtligheten på de gemensamma ytorna och i en del trädgårdar  farit illa. Berörda trädgårdar och ytor kommer att åtgärdas, dock kan detta komma att dröja då gräsmattor bör sås under vår eller höst. Vi inväntar en handlingsplan från Peab och vi återkommer i frågan så snart vi vet mer. Vi har full förståelse för att ni önskar er en grönskande trädgård nu när sommaren är här.

För närvarande har vi problem med felanmälningarna och vi jobbar intensivt med att hitta en lösning. Vi återkommer så fort vi vet mer men uppmanar er att fortsatt göra felanmälningar via HSB-portalen eller via telefon.

Vi vill också påminna om ordningsreglerna och förtydliga några av reglerna där det har inkommit klagomål:

Kolgrill får inte användas till grillning inom föreningens område eller på uteplatser/balkonger. Detta av brandsäkerhetsskäl och på grund av att det kan upplevas störande för grannar.
Motorcyklar parkeras på angivna parkeringsplatser, ingen annanstans. Detta är också av säkerhetsskäl.
Rökning tillämpas med fördel en bit utanför eller i egna bostaden för bästa boendemiljö för alla. Rökdoft sprider sig gärna in till angränsande lägenheter.

Överträdelser av ordningsregler ska skriftligen anmälas till styrelsen. Tänk på att vara goda grannar och behandla varandra väl för bästa trivsel i er förening.

Den 20 juni är det dags för inflyttningsstämma. Kallelse till detta är på gång. Ta tillfället i akt och lyft frågor och funderingar i detta utmärkta forum.

Vi önskar er en skön sommar!
HSB