Nyhetsbrev Augusti

28 augusti 2022 Semestertiden är över för de flesta och barnen återgår till skolan. Det innebär förhoppningsvis även att de som är ansvariga och kunniga kan fortsätta sitt arbete med att felsöka och försöka hitta vad det är som är fel med värmen och varm/kallvattnet. Garantin går ut den 31 januari 2023. Under hösten kommer det att skickas ut formulär där de boende får tycka till om t.ex. kall/varmvattnet.

Det är ingen hemlighet att det blir väldigt varmt i lägenheterna under sommaren. Förhoppningsvis har ni kunnat svalka er på stranden under sommaren. Nu går vi mot svalare tider!

I augusti blev alla sopkärlen tvättade av ett externt företag för att vi ska slippa dålig lukt och ohyra. Sophanteringen kostar föreningen VÄLDIGT mycket pengar och vi tittar på hur vi kan göra för att minska kostnaderna. Rent krasst kan vi inte göra något utan de boendes hjälp. Om vi t.ex. ska kunna minska sophämtningen till en gång i veckan eller plocka bort några sopkärl så krävs det att vi sorterar bättre. Papp, plast, metall och glas ska slängas på andra sidan vägen vid Vellinge kommuns återvinningsstation så länge den finns kvar. 

Matavfallspåsarna har fått en ny placering istället för att ligga på marken vid sopkärlen och bli blöta. De finns i ett svart skåp på norrsidan av hus 4 (Bäckhusvägen 18).

Nu under hösten ska vi påbörja arbetet med att göra en budget inför nästa år. Vi ska vara tacksamma över att vi inte värmer upp med gas, men det är som alla känner till väldigt dyrt med el också. Värme och varmvatten får vi från våra luftvärmepumpar som sitter på gavlarna av varje huskropp. 

Då vi fått in frågan så vill förtydliga för alla. Om ni vill skaffa en extranyckel till ytterdörren så måste ni kunna visa upp en blå plastnyckel med en sifferkombination på. Denna plastnyckel och tre husnycklar ska ni ha fått när ni flyttade in. Plastnyckeln är en del av ett kopieringsskydd som låstillverkaren ASSA tagit fram för att obehöriga inte ska kunna kopiera nyckeln (om man t.ex. lånar ut nyckeln till en hantverkare).

Under september månad kommer E.on att byta ut alla elmätare mot en ny smartare modell. Det innebär att kortare strömavbrott kan förekomma dagtid. 

Ha det bäst! /Styrelsen