Nyhetsbrev Juli

28 augusti 2022 Denna info gick ut tidigare i somras i pappersform i allas brevlådor. Det är antagligen inget som kommer hända igen, utan all info kommer här på hemsidan.

Styrelsen

Vi vill önska alla medlemmar en riktigt trevlig sommar! Pga. semestrar har vi inget styrelsemöte i juli utan nästa möte blir den 18 augusti. Frågor som inkommer nu kommer att tas upp då. Träffa styrelsen på kräftskivan den 3 september! Mer info finns i ett separat nyhetsbrev.

 

Nyheter

- En ny brevlåda till styrelsen/föreningen har satts upp utanför hus 4. Adress: Bäckhusvägen 1.

- Problemen med värme/varmvatten/kallvatten är något som representanter från HSB (som talar för oss) försöker lösa tillsammans med PEAB (som byggde husen). Här har varit flertalet ”experter” på plats ett antal gånger och på ett eller annat sätt måste de hitta en lösning innan garantitiden går ut.

- Den stora grusparkeringen på sydsidan om föreningen har alltid varit tänkt att tillhöra Brf Sockerpärlan. Eftersom Brf Sockerpärlan inte varit byggd och fortfarande inte är klar har denna plats fungerat som en gästparkering som alla kunnat nyttja. Nästa år kommer denna parkering att bli reserverade platser för de boende på Brf Sockerpärlan, dvs. huset som byggs söder om föreningen just nu. På den nordöstra delen av parkeringen kommer vi att få en extra parkeringsplats. I mitten av denna parkering finns där två små inhägnader. En av dessa kommer att tillfalla oss. Där kommer vi att kunna ha sopsorteringskärl då alla återvinningsstationer i Vellinge kommun på sikt ska försvinna. På gräsmattan väst om grusparkeringen kommer det troligtvis att göras 12 extra parkeringsplatser.

- HSB jobbar med att skapa en ny gemensamhetsanläggning/samfällighet där marken runt Rosenhyddan, Sockerpärlan och de nya hyreshusen ska slås samman med marken tillhörande den nuvarande samfälligheten i Bruksparken kallad GA:10. Det ska alltså skapas en ny GA som kommer att förvaltas av Bruksparkens samfällighet. I denna samfällighet kommer vi att behöva en representant från vår förening. När vi går med i den nya samfälligheten kommer detta att innebära en ökad kostnad för föreningen. Vad denna kostnad blir är fortfarande inte bestämt. Ett informationsmöte från Lantmäteriet kommer att hållas i september. Förhoppningsvis får vi större klarhet i vad som gäller då.

 

Bra att veta

- Filtren i köksfläkten (som går till ventilationen i hela lägenheten) ska bytas var 6:e månad enligt tillverkaren.

Beställ på: www.casabutiken.se/filtersats-swegon-casa-r3-smartr85

- Batterierna i brandcentralen behöver bytas ungefär vart fjärde år. Mer info om hur detta går till finns på Rosenhyddans hemsida.

- 5-års besiktningen av lägenheterna kommer att ske under hösten då alla garantier går ut runt årsskiftet. Vi har fått höra att det kommer skickas ut formulär till alla boende där man kan ta upp sådant som är fel.

- Eftersom vi fortfarande är inom garantitiden så är det superviktigt att alla felanmälningar går genom HSB:s felanmälning för att informationen ska nå rätt person hos PEAB.

- Gällande läckande kylskåp så är det viktigt att dräneringshålet på insidan är rensat. Hjälper inte detta så fortsätt att felanmäl.

- Vi har fått lite uppdaterad info om vad som ingår i HSB:s trädgårdsskötsel. De klipper häckarna på framsidan av husen men inte trädgårdssidan. De tar topparna på 130cm höjd och utsidan av häcken men inte insidan på de boendes uteplatser. Murgröneavdelarna utanför dörrarna till de som bor på andra våningen får de boende ta hand om själv. Ge vatten och näring så kommer de att växa bättre.