Begäran om upplysning inför poströstning 2021

05 maj 2021 Svar på begäran om upplysning

Medlem har i mejl inför poströstningsstämman begärt en upplysning och ställt följande frågor:

Nu undrar jag hur resonemanget varit bakom beslutet att frångå denna princip. Förvisso ärrlen tillgängliga för samtliga medlemmar men det är enligt min mening uppenbart att det gynnar medlemmar i markplan?

Trädgårdsavfall: Vidare undrar jag om det är föreningen som tar kostnaden eller om kostnaden fördelas mellan medlemmar i markplan?

Då styrelse och ordförande verkar ha frångått likhetsprincipen enligt ovan så är det heller inte oskäligt att ställa frågan huruvida det fattats fler beslut där man frångått denna princip?

Om så är fallet, vilka är då dessa beslut och vilka kostnader ärrknippade med dessa?

 

Styrelsen redovisar följande svar på begäran om upplysning:

1.     Kostnaderna för trädgårdsavfalls kärl?
Delas på alla medlemmar i föreningen. Styrelsen har 2021-02-12 sagt upp ett kärl för restavfall till en kostnad av 8 340 kronor per år.
Tillkommande kärl för trädgårdsavfall á två stycken är 1020 kronor per kärl/år, samt 240 kronor i årlig avgift för tömning, den totala kostanden för trädgårdskärlen belastar föreningen och är fördelat på 54 lägenheter. Det blir 43 kronor per lägenhet/år, alla kostnader är exklusive moms.

2.     Hur har resonemanget varit bakom beslutet och gynnar det bara medlemmar i markplan.
Inkommen motion och den togs upp på extrastämman 2020-10-21. Beslutet grundas på att alla medlemmar kan nyttja kärlen för sitt ändamål. Genom att säga upp ett kärl för restavfall har föreningen inga ökade kostnader.

3.     Det finns inga fler beslut där styrelsen frångått likhetsprincipen/likabehandlingsprincipen.

4.     Den kommande styrelsen kommer att ompröva beslutet.