Vår sophantering

30 november 2018 Vår sophantering är dimensionerad samt budgeterad utifrån att varje medlem källsorterar. Just nu fungerar detta inte speciellt bra.

Det kommer att medföra stora kostnader för oss som kommer innebära extra avgiftshöjningar på månadsavgiften om vi inte tillsammans tar tag i detta och får ordning på det! Dessutom är risken för skadedjursangrepp, tex råttor, överhängande med överfyllda och öppna sopkärl vilket innebär ytterligare kostnader för bekämpning. 

Våra sopkärl

Varje huskropp har sina kärl vid gaveln på huset. Det är ej tillåtet att slänga sina sopor i andra kärl än de som hör till det egna huset! Enda undantaget är om kärlen är fulla, då ska man gå till annat kärl. Det är ej tillåtet att lämna sopor på backen alternativt stapla i kärlet så det ej går att stänga locket. Vi har två typer av kärl, ett för matavfall samt ett för restavfall. Endast matavfall i för ändamålet avsedd påse får slängas i kärlet för matavfall. Endast restavfall får slängas i kärlet för restavfall. Det är varje medlems skyldighet att aktivt källsortera och informera samtliga i hushållet om vad som gäller. 

Vad får man slänga var?

I dokumentet nedan har vi sammanställt vad som gäller. 

/Styrelsen