Engångsgrill är av miljöskäl inte tillåtet. Visa hänsyn mot de som bor närmast grillplatsen och sänk volymen och dra er tillbaka, allt eftersom det blir senare på kvällen.
Det ska vara snyggt och städat - på och omkring grillplatsen - allra senast kl 8.00 nästa morgon, så att den som vill kan äta frukort där utan att behöva städa.
- Kontrollera att det inte råder eldningsförbud – kontrollera även att den som är bokningsbar inte redan är bokad innan du börjar
- Den som tänder grillen ansvarar för att den släcks – tänk på att grillkol kan behålla värme och glöd i flera dygn
- Lämna aldrig grillen utan tillsyn när den tänts
- Kontrollera att du har vatten till hands för att kunna släcka en eventuell brand
- Se till att gallret är rent – både före och efter grillningen
- Förvara ev tändvätska minst 3 m från grillen – använd aldrig T-röd eller liknande
- Använd helst tändpapper, tändgelé eller tändblock