Roxen info 6-2023

12 september 2023

Nummer 6 
2023-05-30 

En medlemshälsning 

Styrelsen hälsar nya medlemmar varmt välkomna och hoppas att ni, liksom våra mer erfarna medlemmar, ska trivas i Roxen.  

 

Informations- och dialogmöten under början av hösten 

Styrelsen kommer att bjuda in till informations- och dialogmöten i slutet av augusti eller början av september. Datum är ännu inte klara. På dessa möten kommer vi att prata om höstens omfattande arbete med den yttre miljön, ett nytt bokningssystem för tvättstugorna, nya digitala informationstavlor i entréerna, och en del andra viktiga frågor som berör oss alla.  

 

En bild som visar utomhus, himmel, träd, moln

Automatiskt genererad beskrivningOmfattande yttre miljöarbete under hösten 
Efter gediget förarbete av vår miljögrupp har vi nu kommit så långt att styrelsen inom kort skriver avtal med ett företag som efter sommaren ska börja utföra det omfattande arbetet med Roxens yttre miljö. Det innebär bland annat att nytt miljöhus och nya cykelhus byggs, gångstigarnas underlag förbättras, ny växtlighet planteras samt att fler sittgrupper och en ny grillplats skapas. Vi ska också genomföra ett omfattande renoveringsarbete av vårt stora underjordsgarage enligt underhållsplanen. Miljöarbetet kommer att påverka oss alla och därför är det viktigt att vi pratar om det tillsammans på dialog- och informationsmötena i början av hösten. 

 

Nytt bokningssystem för tvättstugor och digitala informationstavlor 
Styrelsen inför under hösten ett digitalt bokningssystem av tvättstugor. De bokningstavlor med tvättkolvar som vi har idag kommer att tas ned och de fasta tvättpassen ersätts med möjlighet att boka såväl korta som långa pass. Bokningen kan genomföras på digitala informationstavlor i entréerna, på datorn samt via app i mobiltelefonen eller på läsplattan. På höstens dialog- och informationsmöten kommer vi att berätta mer. 

En bild som visar text, Surfplatta, skärmbild, multimedia

Automatiskt genererad beskrivningBokningssystemet finns redan hos andra HSB-föreningar i vårt närområde. Deras medlemmar har varit mycket positiva till den frihet och flexibilitet som ett digitalt bokningssystem kan ge samt att systemet också har frigjort fler lediga tvättider. Även äldre boende som är ovana vid det digitala har positiva upplevelser eftersom systemet har upplevts lätt att lära och lätt att använda.  

På de digitala informationstavlorna som sätts upp i entréerna kommer vi även kunna boka gymmet och bastun samt läsa information och nyheter om Roxen.

 

Bokning av tvättstugor  

Fram tills att vi får vårt nya digitala bokningssystem av tvättstugorna fortsätter vi använda tvättkolvar på bokningstavlor. Vi påminner om att tvättkolven ska sitta kvar på bokningstavlans bokade tid under hela tvättpasset. Så fort kolven tas bort är tvättiden ledig för andra att boka. Vänta därför med att boka nytt pass med tvättkolven till dess att pågående tvättpass är klart.  

Nyckelbutiken.se - Bokningscylinder Wascator 500För stora tvättstugan finns dock ett undantag. Där kan den som tvättat klart flytta över sin tvättkolv till torkrummets lås (på handtaget) för att på så sätt möjliggöra för annan granne att slänga in en snabb tvätt eller påbörja nästa tvättpass lite tidigare.   

Vi är många grannar som samsas om tvättstugorna. Därför är det viktigt att vi endast använder en tvättstuga åt gången. Att boka upp sig på två tvättstugor samtidigt är inte okej enligt våra gemensamma ordningsregler och för den goda grannsämjans skull

 

 

Sol ClipArt gratis - sommarbildSolceller  

Roxens solceller fortsätter att ge oss el. I april producerade solcellerna 12,3 MWh. Sedan starten den 1 oktober 2021 har vi totalt sparat in 53 931 kg i CO2-utsläpp. Det motsvarar 1 610 planterade träd. Solcellernas elproduktion bekostar 20% av Roxens gemensamma elkonsumtion vilket innebär en ekonomisk besparing för oss alla.

 

Avslutningsvis 

Alla medlemmar kan logga in och läsa om medlemskap i HSB på mitthsb.se.  
Kika gärna även på föreningens egen hemsida www.brfroxen.se  
Om ni har frågor eller förslag på förbättringar, trivselåtgärder och aktiviteter, kontakta gärna oss i styrelsen eller trappombuden. Kontaktinformation till trappombuden finns på anslagstavlorna i entrén. 

Vi hoppas att ni njuter av vår fina trädgård nu när försommaren är på gång och sänder er alla varma och glada försommarhälsningar, 
 
Styrelsen i Brf Roxen 
Falkmansgatan 3B 
217 62 Malmö 
040-96 00 43 
info@brfroxen.se