Roxen info 7-2023

12 september 2023

Nummer 7 
2023-07-03 

En medlemshälsning 

Styrelsen hälsar nya medlemmar varmt välkomna och hoppas att ni, liksom våra mer erfarna medlemmar, ska trivas i Roxen.  

 

Informations- och dialogmöte onsdagen den 23 augusti kl 18.30 

I samband med detta utskick så får ni också en anmälningstalong där styrelsen bjuder in till ett informations- och dialogmöte. På detta möte kommer vi att prata om det omfattande arbetet med den yttre miljön. Mötet kommer att hållas på Erics Restaurang på Eleda Stadion, och vi bjuder på varm mat. 

En bild som visar utomhus, himmel, träd, moln

Automatiskt genererad beskrivning 
Efter gediget förarbete av vår miljögrupp har vi nu kommit så långt att styrelsen har skrivit ett avtal med Bengtssons Trädgårdsanläggningar AB som efter sommaren ska börja utföra det omfattande arbetet med Roxens yttre miljö. Det innebär bland annat att nytt miljöhus och nya cykelhus byggs, gångstigarnas underlag förbättras, ny växtlighet planteras samt att fler sittgrupper och en ny grillplats skapas. Vi ska också genomföra ett omfattande renoveringsarbete av vårt stora underjordsgarage enligt underhållsplanen. Miljöarbetet kommer att påverka oss alla och därför är det viktigt att vi pratar om det tillsammans på dialog- och informationsmötet. 

Bland annat så måste ni som har fordon i underjordsgaraget och i markgaraget på Falkmansgatan 5 flytta ut era fordon från de platserna innan måndagen den 28 augusti. Från vecka 35 2023 till vecka 5 2024 kommer underjordsgaraget vara avstängt. Från vecka 35 2023 till vecka 48 2023 kommer markgaraget på Falkmansgatan 5 vara avstängt. Styrelsen har beslutat att inte ta ut någon hyra för parkeringsplatserna under den tiden, då ni inte kan nyttja era platser. Ett tips är att ansöka om boendeparkering via Malmö stads hemsida, eftersom det är det billigaste alternativet. 

Under perioden vecka 36 2023 till vecka 6 2024 kommer vi inte ha något miljöhus att slänga vårt avfall i. Under den tiden så kommer vi att tillhandahålla ersättningskärl i stället, men inte för alla avfallssorter. Information om var kärlen kommer att stå får ni på mötet den 23 augusti. 

Cyklar parkerade utomhus kommer att behöva flyttas under tiden som vi lägger nya plattor på våra gångar. Tillfälliga cykelparkeringar kommer att finnas under tiden. 

 

Avslutningsvis 

Alla medlemmar kan logga in och läsa om medlemskap i HSB på mitthsb.se.  
Kika gärna även på föreningens egen hemsida www.brfroxen.se  
Om ni har frågor eller förslag på förbättringar, trivselåtgärder och aktiviteter, kontakta gärna oss i styrelsen eller trappombuden. Kontaktinformation till trappombuden finns på anslagstavlorna i entrén. 

 

Varma och glada försommarhälsningar, 
 
Styrelsen i Brf Roxen 
Falkmansgatan 3B 
217 62 Malmö 
040-96 00 43 
info@brfroxen.se