Roxen info 8-2023

12 september 2023

Nummer 8 
2023-09-08 

En medlemshälsning 

Styrelsen hälsar nya medlemmar varmt välkomna och hoppas att ni, liksom våra mer erfarna medlemmar, ska trivas i Roxen.  

 

Yttre miljön 

Det har väl inte undgått någon att arbetet med den yttre miljön är i gång. Varje fredag sätter Bengtssons trädgårdar upp information i trapphusen om vad som kommer att ske den kommande veckan. Under tiden som projektet med den yttre miljön pågår behöver vi stänga ner föreningslokalen och bastun. Dessa utrymmen används nu som kontor, matsal och omklädningsrum för våra entreprenörer. På det viset så slipper vi kostnader för byggbodar. 

 

Digitala informationstavlor 
Arbete pågår med att montera digitala informationstavlor i våra trappuppgångar. Vi monterar även taggläsare vid våra tvättstugor, gymmet, snickarverkstan och bastun. Mer information om detta kommer senare. 

 

Budgetmöte 

Fredagen den 25 augusti hade styrelsen möte med vår HSB-ekonom för att diskutera kommande räkenskapsårs budget. Beroende på höjda avgifter för fjärrvärme, el och vatten samt projektet med den yttre miljön så kommer vi att behöva höja avgiften med 4,5 % från och med den 1 oktober 2023. Tidpunkten för avgiftsändringen är lagd så att den stämmer överens med vårt räkenskapsår, som sträcker sig från den 1 september till den 31 augusti. Nästa eventuella avgiftsändring sker tidigast i september 2024. 

 

Roxen 65 år 

Lördagen den 19 augusti firade vi att föreningen fyllde 65 år. Vi har bara hört positiva kommentarer från er alla som var med och förgyllde festen för oss alla. I föreningen har vi åtta medlemmar som har bott på Falkmansgatan sedan husen byggdes. Dessa uppmärksammades med blommor och presentkort. Styrelsen vill passa på att tacka alla frivilliga medlemmar som hjälpte till före, under och efter festen. Ni är guld värda för vår förening. 

 

Avslutningsvis 

Alla medlemmar kan logga in och läsa om medlemskap i HSB på mitthsb.se.  
Kika gärna även på föreningens egen hemsida www.brfroxen.se  
Om ni har frågor eller förslag på förbättringar, trivselåtgärder och aktiviteter, kontakta gärna oss i styrelsen eller trappombuden. Kontaktinformation till trappombuden finns på anslagstavlorna i entrén. 

Varma och glada sensommarhälsningar, 
 
Styrelsen i Brf Roxen 
Falkmansgatan 3B 
217 62 Malmö 
040-96 00 43 
info@brfroxen.se