Information om dörrbyte

23 november 2020

Information om dörrbyte

Alla ytterdörrar och förrådsdörrar ska bytas till nya under tidsperioden v.49 2020 – v.06 2021 med uppehåll fr.o.m.22/12 2020 t.o.m.6/1 2021.

Start på gård 1 onsdag v.49   därefter gård 2,3,4,5.

Byggföretaget Servicekuben kommer att utföra detta arbete samt lämna information i era brevlådor ca.10 dagar innan ert dörrbyte ska ske. De kommer även ansvara för all nyckelhantering om ni inte har möjlighet att vara hemma vid dörrbytet. Besiktning av de nya dörrarna kommer att ske, mer info om när och hur kommer att meddelas Er senare.

 O.B.S. Har ni larm i dörren måste ni själv ombesörja att det blir bortmonterat innan dörrbytet samt inmonterat efter dörrbytet.

 Ny säkerhetsdörr Daloc Y43 den blir i samma färg som ni har nu men med ett avlångt fönster 46x9 cm med chinchilla glas som släpper in ljus men det går ej att se igenom det. Titthål, ringklocka, dörrbroms, karm, tröskel och nya handtag blir det också, samt ny plåt runt dörren på utsidan Låskolven byts från den gamla till den nya dörren, så samma nyckel gäller.                                          

Förråds dörr Dieden Ekodoor blir i svart färg med svart sparkplåt. Ny karm, tröskel, plåt, handtag, dörrbroms samt brytskydd vid låsen. Låskolven byts från den gamla till den nya dörren, så samma nyckel gäller även här.

Önskemålet från Er medlemmar på extra stämman 2018 var att införa i de nya stadgarna att föreningen skulle stå för byte av ytterdörrar och nu blir det av. Planeringen var att starta dörrbytet i september men på grund av Covid-19 blev det fördröjning av tillverkning och leverans av dörrarna. Med hopp om att detta ska bli bra i alla fall. Vänliga hälsningar från styrelsen brf Siktet.