Uppdaterad information gällande värmeprojektet

08 maj 2024 Entreprenören Hyllén & Kjellander är nu klara med projekteringen av värmesystemetet i förening.

Vid projekteringen har det kunnat konstaterats att värmerören är av stål och därmed bedöms ha en livslängd på ytterligare ca 40 år. Entreprenören har därför föreslagit att inte byta ut några rör utan endast byta samtliga radiatorer och ventiler. 

Med stöttning av projektledningen från HSB Malmö har styrelsen därför beslutat att följa förslaget från entreprenören om att inte byta ut rören men att samtliga radiatorer kommer att bytas ut, samt samtliga ventiler som tillhör värmesystemet. 

Vi kommer troligen också att installera fler nya radiatorer i allmänna utrymmen som idag saknar radiatorer. Därför att på så sätt kunna tillse att ovanliggande golv får en bättre värme. Värmesystemet kommer sedan att injusteras med s.k. EB-metoden, vilket innebär att varje radiator justeras för sig själv, samt att justering sitter dolt och är fixerad.

Entreprenadtiden kommer därmed att kortas ner ett antal månader. Entreprenaden kommer att inledas omgående och besöken i lägenheterna startar v.22 på Stadiongatan 49 och därefter går vi vidare till 51 följt av 53, Vendelfridsgatan 2 och till sists Vendelfridsgatan 4. Under förutsättning att allt går som planerat är bedömningen i nuläget är att entreprenaden kommer i sin helhet att avslutas i december i år. Mer information om datum kommer delas ut till alla er boende i respektive byggnad när arbetet närmar sig för er. 

Såklart kommer detta förfarande att generera en sänkning av entreprenadsumman.

Styrelsen ser mycket positivt på den här ändringen och hoppas att alla ni boende gör detsamma! 

Har ni frågor om arbetet kan ni höra av er till stenmarden@hkvvsab.se 

Med vänlig hälsning
Styrelsen, HSB brf Stenmården i Malmö