Uppdatering gällande hissprojektet

02 oktober 2023

Hej, 

Här kommer en uppdatering gällande pågående hissprojekt i HSB brf Stenmården. Projektet går tyvärr inte riktigt enligt ursprunglig plan. Vid borrningen och bilning i ett par hisschakt har flera dolda stigarledningar som matar lägenheter skadats, vilket har orsakat att elen i vissa lägenheter försvunnit. Nya tillfälliga kablar hänger i trapphusen och berörda lägenheter är kontaktade.

Nya stigarledningar behöver dras i förebyggande syfte till 7–9 lägenheter per trappa innan hissentreprenaden i respektive trappa, förutom de som tidigare skadats, och planen är att dra dem i de gamla sopnedkasten. Lägenheterna som berörs kommer att få separat information om när Amentus AB behöver tillträde till lägenheten. De nya stigarna utförs på ett sådant sätt att de inte behöver göras om när stigarbyte egentligen är planerat enligt underhållsplan, således ligger kostnad för dem redan i föreningens långsiktiga budget om än tidigarelagd.

Det är ett omfattande arbete som gjort att den ursprungliga tidsplanen behöver göras om. Tre hissar är ännu inte påbörjade och där planeras arbetet på ett sätt att vi är bättre förberedda på eventuella komplikationer. Två av hissarna är vi tvungna att flytta fram till nästa år då hissentreprenören redan har andra projekt planerat till direkt efter nyår. 

Dessa komplikationer och förseningar är ingens fel, trots ritningar över byggnadernas kabeldragningar och verktyg för att söka efter elledningar i konstruktionen, har de inbyggda ledningarna varit svåra att precisera i verkligheten. Ansvarsfrågan utreds vidare inom styrelsen och projektledningen. Vi beklagar verkligen olägenheterna projektets förseningar medför för många i föreningen och vi ber om ert tålamod. Vi gör allt vi kan för att färdigställa projektet så snart som möjligt. 

Ny tidplan för projektet

  • Stadiongatan 49A: Färdigställd. 
  • Stadiongatan 49B: Framflyttade till v.8–14, 2024
  • Stadiongatan 51A: Väntas färdigställas v.45
  • Stadiongatan 51B: Framflyttad till v.14–20, 2024
  • Stadiongatan 53A: Väntas färdigställas v.42
  • Stadiongatan 53B: Väntas pågå v.44–50, 2023

Vänliga hälsningar

Styrelsen, HSB brf Stenmården
Tillsammans med Förvaltningen & Projektledningen på HSB Malmö

För frågor hör av er till stenmarden.forvaltningmalmo@hsb.se
Alternativt tel. 010-442 30 00