Obs! Platta till pappersförpackningar, annars blir kärlen snabbt fulla och behöver tömmas oftare, vilket ökar föreningens kostnader.
Papperspåsar för matavfall finns att hämta i miljöhuset. Kontakta styrelsen om de är slut, eller om du saknar behållare för påsen.
Sopor eller annat avfall får under inga omständigheter ställas i trappuppgångar, källargångar eller på gården. Ingenting får ställas utanför kärlen i miljöhuset.
Fett hör inte hemma i avloppet. Spolar du ner olja och fett i ditt avlopp kommer fettet så småningom att stelna i ledningen och orsaka stopp. Fett i avloppet kan också bidra till problem med råttor. Läs mer hos VA SYD.
Detta lämnar vi på något av stadens återvinningscentraler. Här hittar du återvinningscentraler.
I miljöhuset får inga grovsopor eller farligt avfall deponeras eller slängas. Till grovsopor räknas exempelvis trasiga möbler, metallskrot (stekpannor, cykelskrot, etc.), eller annat skrymmande avfall. Om grovsopor lämnas i miljöhuset blir föreningen fakturerad vilket ger oönskade extrautgifter, som i så fall drabbar alla bostadsrättshavare. Grundregeln är att om det inte finns en uppenbar behållare för den typ av avfall du ska slänga ska det inte heller slängas i miljöhuset. Istället hänvisar vi till närmaste återvinningscentral.
Farligt avfall, till exempel färgrester och lösningsmedel, kan du lämna till Farligt avfall-bilen eller på återvinningscentralen.
Vad är farligt avfall?
Farligt avfall är ett samlingsnamn för avfall som innehåller eller består av ämnen med farliga egenskaper. Det kan till exempel röra sig om ämnen som är giftiga eller brandfarliga. Exempelvis rester av färg, rengöringsmedel och lim.
Idag finns ingen kommunal insamling av kläder och textilier. Du kan istället: