Årsstämman kommer hållas den 11 februari 2025 kl 19:00 i styrelserummet i källaren i 96C.
Stämman är det organ i bostadsrättsföreningen som ger nuvarande styrelse ansvarsfrihet och som utser styrelsen som ska driva arbetet under det kommande året. Det är viktigt att göra sin röst hörd.
I samband med årsstämman kommer det bjudas på semlor.
Varmt välkommen!
Andrahandsuthyrning
Om du vill hyra ut din lägenhet i andrahand måste du alltid kontakta styrelsen för att få detta godkänt. Blankett hittar du om du loggar in på HSB-portalen, klickar på dokument och blanketter. Föreningen tar ut en avgift vid andrahandsuthyrning i enlighet med våra stadgar. Avgiften är 10% av ett prisbasbelopp dividerat med tolv och den läggs på hyresavin.
Bredband
Föreningen har gemensamt bredband via Bolina 3.0. Leverantör är Halebop och hastigheten är 1000 Mbit/s. Kostnaden om 89 kr/månad läggs på hyresavin. Vid driftsavbrott var snäll och kontakta Halebop.
Container
Två gånger om året - i januari och september - brukar vi beställa en container där man kan slänga grovsopor. Obs! Man får inte slänga elektronik, bildäck, kemisktekniska produkter så som till exempel färg.
Det finns en Facebook-grupp som har initierats av en av våra medlemmar. Den heter "Nordlinds väg 96 och 98" och tanken är att man här kan diskutera olika idéer man har om gården eller dylikt. Detta är dock ingen kommunikationsväg till styrelsen. Om man vill kontakta styrelsen måste man skicka ett mejl till: tuban.malmo@gmail.com.
Fastighetsskötare
Om du behöver hjälp med läckande kranar, lufta element och med mera kan du höra av dig till vår fastighetsskötare Roland Björkquist. Dessa uppgifter ingår inte i hans arbetsbeskrivning utan du får själv ersätta honom.
Roland kan nås på: 0733-581738
Miljöstation
Föreningen har en miljöstation för tidningar, färgat och ofärgat glas, kartong, metall, matavfall och trädgårdsavfall. Inget annat får lämnas här. TV-apparater, färg och andra grovsopor måste man själv frakta till sopsorteringen.
Nyhetsbrev
Information som går ut till bostadsrättsföreningens medlemmar brukar antingen delas ut i form av Tuban-info eller genom att vi sätter vi upp information i trapphusen. Informationen publiceras också på hemsidan.
Renovering och underhåll av lägenhet
I stadgarna under kapitlet Bostadsrättsfrågor hittar du information om vilka rättigheter och skyldigheter du har vad gäller din lägenhet. "Bostadsrättshavaren ska på egen bekostnad hålla lägenheten i gott skick. Det innebär att bostadsrättsinnehavaren ansvarar för att såväl underhålla och reparera lägenheten och bekosta åtgärderna".
Här hittar du en lathund över ditt underhållsansvar.
Om du vill göra renoveringar eller större förändringar så som att slå ut en vägg, bygga nytt kök eller badrum där ledningar måste dras om mm måste du alltid kontakta styrelsen och ansöka om lov. I många fall måste du även skicka in en ansökan till Stadsbyggnadskontoret. Här hittar du kontaktuppgifter till Bygglovenheten.
Övriga tips vad gäller renovering;
Allmänt: www.lansforsakringar.se/skane/privat/forsakring/hemforsakring/renovera/
Kök: www.lansforsakringar.se/skane/privat/forsakring/hemforsakring/renovera/kok/
Badrum: www.lansforsakringar.se/skane/privat/forsakring/hemforsakring/renovera/badrum/
Tider för renovering:
Styrelsen har beslutat att införa trivselregler och begränsa tyngre renovering till vardagar kl.7.00 - 21.00 och helger kl. 9.00 - 19.00. Detta gäller i första hand tyngre arbeten som exempelvis bilningshammare och slagborr. Inte att förväxla med att det ska vara absolut tyst under övriga tider. Vi bor ju trots allt i ett flerfamiljshus. Styrelsen hoppas att detta ska medföra till mindre störningar och utfallet framöver får visa om det är tillräckligt utan att inskränka för mycket i en enskild medlems möjlighet att genomföra en renovering.
Stadgar, föreningsstämma och motioner
Våra stadgar hittar du under rubriken "Dokument". Det är viktigt att du som medlem har koll på rättigheter och skyldigheter.
Brf Tuban brukar hålla sin årsstämma under februari månad. Motioner till årsstämman ska lämnas in senast den 31 oktober året före.
Ventilation - OVK besiktning
Föreningen är skyldig att göra OVK-besiktning (obligatorisk ventilationskontroll) och detta brukar göras vart femte år. Syftet är att visa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Om du vill veta med vad detta innebär och vilka skyldigheter du har som medlem kan du gå in på följande hemsida.