Lägenheterna i vår förening byggdes då det endast fanns krav på att badrummet skulle användas för karbad och mycket försiktig duschning. Därför klarar våra badrum inte dagens duschvanor. Renoverade badrum med fuktspärr och tätskikt, medger duschning så ofta som idag är vanligt, medan badrummen i de lägenheter som inte är ombyggda till våtrum, enligt nu gällande bestämmelser och krav på våtutrymmen, fungerar alltså endast för karbad och sparsam duschning.
Om det visar sig att badrum i originalskick har använts på annat sätt än ovan kommer det att betraktas som vårdslöshet vid eventuella fukt- och vattenskador.
Styrelsen vill alltså påminna om att det är varje lägenhetsinnehavares ansvar att se till att våtrumskraven uppfylls om man vill ha moderna duschmöjligheter. Det bör också observeras att bostadsrättsinnehavaren ansvarar för alla som använder badrummet, inklusive andrahandshyresgäster.
Det har också framkommit att en del badrum har fått lagt ett extra klinkergolv ovanpå det andra. Det betyder inte att detta är gjort med fuktspärr och tätskikt. Så var försiktig med duschning på dessa golv.
Till sist vill vi påminna om att golvbrunnen i bad- och våtutrymmen måste rensas emellanåt så att den inte täpps till och orsakar dyrbara stopp att åtgärda. Byte av golvbrunn betalar medlem själv för.
Vid renovering av badrum, ta noga reda på vad som gäller just då. Anlita alltid en auktoriserad hantverkare. Om renoveringen kräver att man bryter ytskiktet skall arbetet utföras av ett certifierat företag som har försäkringar. Observera att byte av alternativt flyttning av golvbrunn INTE bekostas av föreningen, utan av medlemmen.
Tvättmaskin får installeras i badrum så länge installationen utförs enligt alla regleringar.
Radiator i badrum får monteras bort, men får inte kastas utan måste sparas.
Handdukstork får inte kopplas in där radiator tidigare placerats, och handdukstorken får inte värmas av fastighetens vattensystem utan måste värmas elektriskt.