ValbyNytt december 2023

08 december 2023

Förtroendevalda 2024

På föreningsstämman den 27 november 2023 valdes medlemmar till poster i styrelse, valberedning samt revisorsgruppen. Sammansättningen av förtroendevalda 2024 ser ut så här:

Styrelse

Stina Svensson - ordförande

Markus Johansson - vice ordförande

Hans Hellsten - sekreterare

Inga Ericson - ledamot

Hussein Abdirahman - ledamot

Erik Isakson - ledamot

Hanna Kruse - ledamot

Sofie Wallenman - HSB-representant

Valberedning

Lou Kruse

Ingrid Linder

Revisorer

Adeolu Tope Sunmola

Sofie Moberg

Fönsterprojektet är inte avslutat

Av flera skäl är inte fönsterprojektet avslutat. Vi väntar på att göra en besiktning i delar av Kronborg 15. Därefter ska alla fel, brister och skador som uppkommit på grund av fönsterbyten - inte bara i Kronborg 15 - rättas till och besiktigas. Allt detta lär inte hända före jul, utan får läggas i början av nästa års kalender.

Har du problem med dina nya fönster och INTE anmält dessa, vill vi att du omedelbart gör det till styrelsen i mail. Du som har fel och meddelat, fått åtgärdat eller inte åtgärdat - snälla rapportera också detta till oss!

Friköp av tomträtt samt kontroll på garantier

På föreningsstämman ställde medlemmar flera förslag i motioner, vilka stämman beslutade att anta. Styrelsen har därför utsett ansvariga för att undersöka kostnader, vinster och förluster med att friköpa tomten från Malmö Stad.

Vi har också bokat in ett möte med HSB:s ansvarige för fastighetsunderhåll, för att förtydliga rutiner vid felanmälan, dvs när hjälp utifrån anlitas och när tidigare samarbetspartners åtgärdar fel inom ramen för garantiperiod.

Medlemsträffar

För att komplettera ValbyNytt, lappar i entréer eller brevlådor, har styrelsen tänkt att vi har två medlemsträffar varje år. Då blir det en medlemsträff och en gårdsdag på våren, en medlemsträff och en gårdsdag på hösten, slutligen en föreningsstämma i slutet av november. På så vis har vi fem fysiska träffar per år - fyra informella och ett formellt.

Den första medlemsträffen är planerad till onsdagen den 6 mars klockan 18.00-19.00. Då blir det plats för information, diskussion, fika och att bara träffa varandra. Vi påminner i februari!

Container kommer

Perioden 12-16 januari kommer vi att ha en container med plats för granar, kartonger och annat som rasat in hos oss under jul- och nyårshelger. Fylls containern direkt så beställer vi en ny.

Styrelsen tar julledigt

Styrelsen tar julledigt mellan 23 december och 7 januari. Om något händer med vattenledningar, radiatorer eller andra delar som hör till fastigheten, gör du en felanmälan via HSB-portalen. Om problemet inte är akut ber vi dig att INTE beställa jour, eftersom sådan kostar ganska mycket mer. Undantag är hissarna - fel på hiss ska alltid åtgärdas så fort som möjlig, så beställ jour om det skulle vara kväll eller helg.

Lite gran, lite glögg och lite julmusik på gården

På torsdag den 21 december klockan 18.00 bjuder föreningen på glögg (både utan och med starkt), kaffe, julmust, pepparkakor, julmusik, gran och mys. Kom ut en stund och önska varandra god helg. Ta sikte på granen och hoppas på att det inte regnar.

Och så är vi en vecka in i december

Oavsett om du firar jul eller inte, om ditt nyår dyker upp den 31 januari eller något annat datum, så se till att hitta ljus i denna mörka årstid. Jag tar mig friheten att citera kejsare Hadrianus: "Själ lilla, stilla; flämtande, skämtande njut!". Resten kan vi ta en annan gång. Ta hand om dig!