ValbyNytt juni 2022

16 juni 2022 Så är det dags för vårens sista ValbyNytt, och nästa nummer kommer i början av september.

Töm källarförråd 111

Källarförrådet, som tillhör lgh 111, har kapats av obehörig. Styrelsen uppmanar denna att senast den 29 juni ha avlägsnat låset samt tömt förrådet. Om förrådet inte tömts före den 29 juni har föreningen fått tillstånd av Polisen att tömma samt göra med godset som föreningen behagar.

Serviceavtal för hissarna

Garantiperioden för hissarna är slut och vi har nu ett serviceavtal med TKE. Det betyder för oss medlemmar att vi själva står för kostnaden då TKE behöver tillkallas för att till exempel ta fram nycklar som tappats i hisschaktet. Kostnaden varddagar 07.00-16.00 är 1500 kr inkl moms; jourtid 2000 kr inkl moms. Nytt är att nycklarna lämnas till styrelsen och sedan lämnar styrelsen nycklarna till ägaren. Vi vill också påminna om att inte frakta gods i hissen utan att följa med själv samt att alltid beställa hisskydd när du använder hissen för gods som kan skada inredningen.

Re-New tar semester

Under perioden vecka 28-31 tar Re-New och relining-projektet semester. Då går vi tillbaka till det normala, dvs eventuella problem med avlopp anmäls till HSB Jour av medlem, inga pumpar i källarbrunnarna och hygienbodarna är låsta. 

Sommarstängt

Alla styrelseärenden avstannar inte under sommaren, men styrelsekontoret stänger veckorna 27-32. Under denna period är telefonen inte bemannad och styrelsemailen kontrolleras endast någon enstaka gång i veckan. Alla akuta ärenden hänvisas till HSB:s Felanmälan, HSB Jour samt Störningsjouren.

Sommar, sol och grönskande gård!

Nu hoppas vi att sommaren får många soliga dagar (och att det regnar under nätterna!), för att vi ska få njuta av gården så mycket som möjligt. Trädgårdsgruppen hälsar att det finns sallad och kryddor att skörda, så plocka blad till lunchen eller kvällsmåltiden vid grillen. Det är härligt att kunna sitta ute under ljumma sena sommarkvällar, och då kommer vi ihåg att inte störa varandra med hög musik eller andra höga ljud. Flyttar du på trädgårdsmöblerna ber vi dig att ställa tillbaka dem innan du lämnar. Slutligen önskar styrelsen alla en härlig sommar!