ValbyNytt juni 2024

18 juni 2024

Nytt hissbolag, nya telefonnummer och avgifter

Från och med första veckan i juni i år börjar vi samarbete med HissElektra, ett malmöbaserat och lite mindre företag med vilket vi hoppas att samarbetet ska bli mycket bra.

Nytt samarbete betyder också delvis nya förutsättningar i service och avgifter. Hisselektra finns tillgängligt dygnet runt på felanmälan 040-922130, men

det som kostar dig och inte föreningen är om du tappar dina nycklar (eller annat) i hiss-schaktet och behöver hjälp att plocka upp dessa. Behöver du sådan hjälp blir du fakturerad för 650 kr/timme + 300 kr för framkörning + 25% moms. Det finns i dagsläget ingen skillnad om du behöver tjänsten under kontorstid eller kväll/helg.

Brandvarnare är billiga och effektiva livförsäkringar

Alla lägenheter ska ha brandvarnare, och det är dessutom bra att ha fler än en. Tänk också på att kontrollera batterierna en gång varje år. Visserligen meddelar brandvarnaren när batterierna håller på att ta slut, men om du bor på flera ställen så kanske din brandvarnare meddelar dina grannar och inte dig flera veckor i sträck. 

Bommar

Nu har avtal om nya bommar - parkeringen Kronborg 13 samt mellan husen Kronborg 15 samt 13 - skrivits under. Vår förhoppning är att arbetet kan påbörjas så fort som möjligt.

Bastun

Förhållningsregler för dem av oss som använder bastun finns på hemsidan och är på väg upp i bastun. Det viktiga att komma ihåg är: ta inte med något av glas som kan gå sönder och kanske skada dig eller andra, inga barn/ungdomar under 18 år på egen hand i bastun, stör inte grannar, städa efter dig och ta med dina sopor. Vi vill att alla ska ha det mysigt i bastun och vi hoppas slippa vara förmanande för att alla vi som bor tillsammans vill vara respektfulla mot varandra; med detta sagt så kan vi i styrelsen se vem som bokat bastun och när. (Det sista blev nästan en Fantomen-referens.)

Tvättmaskiner + bygel-BH = omöjlig matematik

Det har på sistone fastnat metallbyglar från BH:ar i några av våra tvättmaskiner. Bygel-BH:ar vinner alltid mot tvättmaskiner, vilket innebär reparationskostnader för alla medlemmar och knöligheter för dem som behöver använda tvättmaskinerna. Alla vi som vill tvätta bygel-BH i tvättmaskin kan på ett enkelt och billigt sätt lösa problemet - köpa en tvättpåse! 

Datum att hålla reda på

Vi ska försöka få hemsidans kalendarium att fungera, men vi inser att vi också kommer att behöva använda ValbyNytt och andra kanaler för att få ut all information till dig/er. Här är dock några kommande (och alltid preliminära) datum att skriva in i kalendern:

V26-31 Styrelsen har semesterstängt och mailen läses högst en gång per vecka. Använd felanmälan om något händer i fastigheten.

29/8  Medlemskväll. Välkomna till föreningslokalen klockan 18.30 där styrelsen berättar vad som är pågående, vad som är på gång och du som medlem kan ställa frågor och/eller föreslå egna idéer.

31/8 Sista datum för inlämning av motion till kommande föreningsstämma

6/10 Gårdsdag med start klockan 10.00

2/12 Föreningsstämma i Immanuelskyrkan klockan 18.30

11/12 Julglögg och samvaro i föreningslokalen klockan 18.30

Glad midsommar och sommar 

Hoppas du får en jättefin midsommar, och sommar för den delen. Det är nog ganska många som planerar att fira midsommar på gården, så kom ner och var med, oavsett om det blir en liten stund eller hela kvällen.

Och så tjatar vi lite till om att använda vår innergård: använd våra resurser, ta hänsyn till och var generös mot varandra. Och njut av musik. Tips för sommargott är uteslutande klassiker som Chuck E´s in love (Rickie Lee Jones), Att angöra en brygga (med Monica Zetterlund), Frösöblomster (av Wilhelm Peterson-Berger), Corcovado (med Stan Getz m fl) och Cinnamon Row (Shawn Colvin).

Salve!