ValbyNytt maj 2024

21 maj 2024

Du som ska få fel fixade av BHK - kommunicera med styrelsen

Det är, tyvärr, flera medlemmar som har behövt få fel fixade efter fönsterbytet. Det vore fint om ni kan återkoppla till oss i styrelsen om och när BHK har varit hos er och fixat. Vi vet inte när företaget är på plats och till oss säger de att allt är fixat också när så inte är fallet. Alltså, hjälp oss att hålla reda på vad som är gjort och inte gjort och skicka lite information på styrelsemailen. styrelsen@brfvalby.se

Information på hemsidan om vem som ansvarar för vad i lägenheter och fastighet

Den senaste tiden har vi fått många frågor från er medlemmar om vad ni har ansvar för i er lägenhet och vad föreningen har ansvar för. Ni får gärna fortsätta maila era frågor, men titta också på hemsidan: här finns stadgarna och en massa annan information om vad som gäller för medlemmar och i föreningen.

Vi har bytt företag för att serva våra hissar

Vi har under några år haft ett avtal med TKE, en av de riktigt stora aktörerna på hissmarknaden. Det har fungerat sådär. Framför allt har kostnaderna varit enorma och TKE har inte velat lyssna på de ändringar i administrationen av servicen som vi krävt (till exempel att få specificering på vilken hiss de arbetat med). Vi har därför sagt upp avtalet och istället bestämt oss för att, från och med den 5 juni, prova en liten aktör, nämligen Hisselektra. Skulle det inte fungera så kan vi byta efter ett år, men vår förhoppning är att servicen blir engagerad, personlig och inte så förfärligt dyr som tidigare. Och ja, de har service dygnet runt.

Bommar

Vi har fortfarande inte fått in tillräckligt specificerade offerter för nya bommar till parkeringen vid Kronborg 13 samt till passagen mellan Kronborg 15 och 13. Dröjsmålet kan eventuellt bero på att projektet är litet och att de tillfrågade företagen vill ha större uppdrag. Men, vi kan inte köpa en tjänst på lösa boliner, eftersom arbetet för oss är både stort och kostar en hel del. 

Bastun är öppen

Har du noterat att bastun är öppen och kan bokas genom Aptus? Det som saknas är städinstruktioner och vi hänger gamnacke och ber om ursäkt för att sådana inte ännu kommit upp. Vi lovar bättring.

Verksamhetsåret börjar ta slut och det är dags att tänka på motioner

Den 31 augusti avslutas verksamhetsåret 2023/2024 och det är också sista dagen för medlemmar att lämna in motioner till årsstämman den 2 december. En medlem, eller flera medlemmar tillsammans, kan presentera förslag som årsstämman tar ställning till och beslutar om. På hemsidan kan du läsa om hur du skriver en motion. Du kan lämna motionen i pappersform och i styrelsens brevlåda i miljöhuset eller du kan skicka motionen som mail till styrelsemailen. styrelsen@brfvalby.se

Använd styrelsemailen när ni kontaktar förtroendevalda

Vi vill be er att inte kontakta styrelsemedlemmar eller andra förtroendevalda på deras privata telefoner, utan använda de mailadresser som finns angivna på hemsidan. Vi förstår att ingen vill tränga sig på, men under våren har så många medlemmar börjat använda de förtroendevaldas privata kanaler att det har blivit ett problem. Det är ett problem som är tvådelat: 1) ärendet blir inte formellt diariefört, alltså dokumenteras inte som det ska, när samtalet kommer till en privat telefon; 2) det kan finnas fler i hemmet du ringer till än den förtroendevalda och då blir ditt samtal, tillsammans med alla de andra medlemmarnas, ett störningsmoment för hela familjen. För övrigt vill styrelsen ha jättemånga kontakter med alla i föreningen.

Sommarstängt

Än tar styrelsen inte sommarlov, men under perioden v 26 - v 31 är det sommarstängt. Det innebär att vi inte har några styrelsemöten och bara kontrollerar mailen en gång i veckan. Uppstår akuta problem ska du som medlem göra en felanmälan (på hemsidan) eller, om det är utanför kontorstid, ringa jouren. Uppstår problem i din lägenhet, är det du som är ansvarig för att åtgärda felet.

Sommarmånader och utehäng

När sol, behaglig värme och ljusa långa kvällar är här så är vår innergård en förnämlig plats att hänga på. Använd ytorna att slå er ner på; ni som är viga kan rulla runt på gräsmattorna medan andra mera försiktiga får ta sig an en stol eller bänk. Jo, det hade varit absolut bäst om vi hade haft fler möbler att sitta på, men medan föreningen försöker hålla nere kostnaderna så tänker jag själv köpa mig en campingstol att bära runt och imponera på så många som möjligt med. Kanske jag till och med sätter mig i den. 

Alltså, använd innergårdens ytor och grillar, och var inte rädd för att dela bord med andra när det är dags för en fika, lunch eller annan måltid. Vi har bara en önskan: små bokstäver efter 22.00 och att ni är rädda om er själva och varandra. Glad sommar! 


Till nyhetslistan